Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi: Durumları ağır

Pegasus Havayolları’nın sahibi Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunanistan’da botla gezerken kaza geçirdi. Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Eşi ise yoğun bakımda.

GİRİŞ 25.08.2023 14:27 GÜNCELLEME 25.08.2023 20:17
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

Tatil için Yunan adalarına tekneyle giden Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi. Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu belirtildi. 

SABANCI ÇİFTİ ZODYAK BOTLA KAYALIKLARA ÇARPTI

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı. Ağır yaralanan çifti, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. 

ALİ SABANCI AMERİKAN HASTANESİ'NE GETİRİLDİ, VUSLAT SABANCI DA GETİRİLECEK

İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi. Patronlar Dünyası'nın edindiği bilgilere göre Ali Sabancı'nın dalağı alındı ve entübe edildi. Ali Sabancı, saat 10.15 sıralarında ambulans helikopterle Bodrum'dan İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirildi.

ALİ SABANCI ENTÜBE, VUSLAT SABANCI'NIN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Doktorlar, Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğunu, dalağının alındığını, kaza sırasında yüzünden de ağır darbeler aldığını belirtti.

Sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen Vuslat Doğan Sabancı'nın da saat 11.30'da ambulans helikopterle yine Amerikan Hastanesi'ne getirileceği öğrenildi. 

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali ve Vuslat Sabancı'nın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada, "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul'a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

BODRUM'A GETİRİLME GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Deniz kazası geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın Bodrum'a getirilme anlarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Denizde geçirdikleri kaza sonucu yaralanan Sabancı çifti, deniz ambulansı ile Turgutreis Limanı'na getirildi.

Sağlık ekiplerine teslim edilen çift, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Esas Holding'den, deniz kazası geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir."

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 243
  • Lokman Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Umarım bu kaza aklını başına getirir hayırlara vesile olur.
    Cevapla
  • Şeriati Osmanli 8 ay önce Şikayet Et
    herkesin doğrusunu Allah bilir neyin neden olduğunu kimin ne olduğunu olacağını,bize düşen Müslüman olarak hayır dua etmektir Rabbım sağlık afiyet versin bu vesile ile hidayetlerini arttırsın amin
    Cevapla
  • acy61 8 ay önce Şikayet Et
    Allah acil şifalarını versin,geçmiş olsun
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 8 ay önce Şikayet Et
    zenginin arabası dağları aşar fakirin ki düzlükte şaşar. senin zodiyak boşta ne işin al karını Marmaris te gez ne işin Yunanca da
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 8 ay önce Şikayet Et
    Aynı kazayı bir gariban geçirse bırak sağlık bakanının açıklama yapmasını haberlere bile vermezlerdi.Her gün onlarca gariban inşaatlarda, sağda solda hayatını kaybediyor ve soran yok. Ne kadar şeytani bir şeysin para.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Brezilya'da can kaybı 56'ya yükseldi, vatandaşlar çatılardan böyle alındı