Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 455’inci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat direnişi kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 455’inci gününde
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 455’inci gününde
GİRİŞ 27.08.2023 13:55 GÜNCELLEME 27.08.2023 14:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 455’inci gününde devam ediyor

4 yıl önce Kars’tan Diyarbakır’a gelerek oturma eylemine katılan Rahime Taşçı, oğlu Faruk’u almadan hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi.

10 yıldır oğlun Faruk’un peşinde olduğunu söyleyen Taşcı, “4 yıldır anne ve babalarla birlikte eylem yapıyoruz. 10 yıldır Faruk’un peşindeyim. Hiçbir haber alamadım. Ölü mü, sağ mı bilmiyorum. Eğer oğlum beni görüp duyuyorsan bil ki seni alamadan hiçbir yere gitmeyeceğim. Gel devletimize, adalete teslim ol” dedi.

Oğlu Emrah için İstanbul’dan gelip evlat nöbetini sürdüren Aynur Panay, “Oğlumu kaçırıp götürdüler. 10 yıldır oğlum dağda. Emrah, ne olur çık gel. Ben burada perişan, kardeşlerin orada perişan. Kurban olayım artık gel” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Isseyn 8 ay önce Şikayet Et
    Dağdan inenlee ceza aliyormu? Devlet onlara nasıl güveniyor?
    Cevapla
  • yazık 8 ay önce Şikayet Et
    seni evlatlarınızdan ayıranlar yuvası yıkılsın.kürt olarak devletimizden hiç bir kusur ayırım görmedik. Devletimiz daim olsun..inşallah
    Cevapla
  • yılmaz 8 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun kahraman Annelerimizin,saygı ve hürmetle ellerinden öpüyüyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü