Japon uzman "deprem geliyor" deyip 7 bölge için uyardı: Acilen...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası Marmara depremiyle ilgili yeni uyarılarda bulundu. Deprem riskinin en yüksek olduğu ilçeleri açıklayan Moriwaki, "Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" dedi.

GİRİŞ 28.08.2023 11:54 GÜNCELLEME 28.08.2023 11:58
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

6 Şubat'ta Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden birini yaşarken gözler beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi.

EN RİKSLİ 7 İLÇE

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" dedi.

Moriwaki, "99 depreminde de bunu gördük. buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak" ifadelerini kullandı.

"ACİLEN YAPMAK LAZIM"

Megakentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Ancak "tabut bina" sayısı halen çok fazla. Japon deprem uzmanı da uyardı. "Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım. Cumhurbaşkanı yardımcısı da Çevre Bakanı da söyledi bunu, acilen yapmak lazım" diye konuştu.

KAYNAK: CNN TÜRK
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 251
  • vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    yaw kardesim kim ne derse desin allah isterse olur istemese olmaz olacaksa allah taktir etmiştir hatayda yıllarca 6 şiddetinde deprem dediler 1999 dan beri hatayda deprem olacak dediler deprem 2023te oldu 14 yıl sonra deprem oldu millet bunca yıl nerde yasayacaktı ve siddeti allahın ayarladığı siddette oldu bilimin degil oluceksen cadırda olursun iman lazım
    Cevapla
  • Musliman 7 ay önce Şikayet Et
    Kaderde varsa olur. Bunlar kaderle alakalı.Allahtan habersiz olmaz ,yaprak kipirdamaz. Bilim hikayeaaa
    Cevapla
  • Sünni 7 ay önce Şikayet Et
    Yani bir Türk profesorunden bu açıklama gelseydi kimse inanmayacaktı
    Cevapla
  • sade vatandas 7 ay önce Şikayet Et
    kentsel donusum cok yavas istanbulda hep bürokratik gecikmeler vebali ağır olacak
    Cevapla
  • Bektaşi 7 ay önce Şikayet Et
    Lan get şurdan japon bizim chpliler bilmiyorda senmi biliyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması