Türk vatandaşı 155 bin Euro ile komşuda gümrüğe takıldı

Edirne'nin Hamzabeyli sınır kapısından aracıyla çıkan Türk vatandaşı, Bulgaristan tarafında bulunan Lesovo Gümrük Kapısında 155 bin Euro değerinde bir parayla yakalandı. Olay adliyeye intikal etti.

GİRİŞ 28.08.2023 23:49 GÜNCELLEME 29.08.2023 11:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Lesovo gümrük noktasının gümrük yetkilileri, bir arabanın muayenesi sırasında 303 bin leva eşdeğerinde beyan edilmemiş bir para birimi buldu.

Türk vatandaşı olan sürücü ve dört akrabası ile seyahat ettiği araç, Hamzabeyli sınır kapısından çıkış yapan araç Lesovo sınır kapısından gidiş yaptı. Gümrük kontrol alanında herkes beyan edecek bir şeyi olmadığını söyledi. Araç, detaylı bir gümrük kontrolü için x-ray ve fiziki kontrole sevk edildi. Burada Gümrük Müfettişlerinin de gözetiminde yapılan kontrollerde aracın yedek lastik bölmesindeki, kişisel eşyaların arasındaki iki çantada Euro banknotlarının bulunduğu paketlerin kişisel eşyaların altındaki torbalara saklandığı görüldü. Bunlardan birinde astarın altına uygun çift dipli bir yere yerleştirildiği belirlendi. Toplamda 303 bin Leva eşdeğeri olan beyan edilmemiş 155 bin Euro bulundu. Daha sonra araçtaki yolculardan Türk vatandaşı E.G. paranın kendisine ait olduğunu belirtti.

Olay yerinde bulunan soruşturmacı gümrük müfettişi tarafından Yambol Bölge Savcılığı'na ön duruşma süreci başlatıldı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Bozkurt 7 ay önce Şikayet Et
    Sazan gibi bile bilede yakalanmaz ya uyuşturucu parası yada fetö parası bu sene çok sık olmaya başladı var bi bit yeniği
    Cevapla
  • Fatih Kara 7 ay önce Şikayet Et
    Bizimkileri atlamışlar Bulgaristan yakalamış utanmak lazım. Gümrük müdürünün istifa etmesi lazım ama bunu beklemem. En azından görev yeri değiştirilsin.
    Cevapla
  • Unknown 7 ay önce Şikayet Et
    Sınırda kontrolü giriş yapıyor olduğun ülke yapar
    Cevapla
  • Ayse 7 ay önce Şikayet Et
    Fetö paralaridir kesin. Almanya ve diger bir cok AB ülkelerinde ikinci el araba satma galerileri acarak yikiyorlar.
    Cevapla
  • afyonlu 7 ay önce Şikayet Et
    tıptş tıpış alınır o para... gerekirse bulgaristanı yakar yine alır...
    Cevapla
  • Sebahattin Özgür 7 ay önce Şikayet Et
    Zor o işler
    Cevapla
  • Ntaskin 7 ay önce Şikayet Et
    Hemşo nasıl alınacak? Bulğarlar Sırplar ihya oldular.
    Cevapla
  • sebahattin temiz 7 ay önce Şikayet Et
    Ükeden döviz kaçırmak. İyi olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı