30 Ağustosta otobüsler ücretsiz mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama!

30 Ağustos zafer Bayramı tüm ülkede coşku ile kutlanırken akla gelen ilk sorulardan biri de otobüslerin ücretsiz olup olmayacağı oldu. Çok sayıda internet kullanıcısı 30 Ağustos'ta otobüslerin ücret tarifesi ile ilgili araştırma yaptı.

30 Ağustosta otobüsler ücretsiz mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama!
30 Ağustosta otobüsler ücretsiz mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama!
GİRİŞ 30.08.2023 09:07 GÜNCELLEME 30.08.2023 09:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de resmi tatillerin büyük bir bölümünde ücretsiz toplu taşıma imkanı sunuluyor. Bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki beklenti otobüslerin ve diğer toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması yönünde. 

Konuyla ilgi açıklama il il belediyelerden geldi. İşte detaylar... 

30 AĞUSTOSTA MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ? CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla şu hatlar ücretsiz kullanılacak:

  • Marmaray

  • Başkentray

  • İzban

  • İstanbul Havalimanı Metrosu 

İstanbul Belediyesi'ne ait otobüslerde de ücretsiz tarife devam edecek. 

Diğer yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrupa Otoyolu, Anadolu Otoyolu gibi yap-işlet-devret otoyollarının da ücretsiz olması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili açıklama henüz gelmedi. 

ANKARA'DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara'da da diğer yıllardan olduğu gibi belediye otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

ANTALYA'DA DA ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Belediye bünyesinde hizmet veren tüm otobüslerin ücretsiz olduğu ifade edildi. 

İZMİR'DE ÜCRETSİZ DEĞİL!

İzmir'de ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ilginç bir ücret tarifesi uygulanacak. Toplu taşıma ücret tarifesi 1 Kuruş olacak. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • izmirli 8 ay önce Şikayet Et
    izmir de 1 kuruş değil. %50 indirimli yapıldı. yani tam 6.5 lira...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!