Şehitler Köprüsü'nde anlamlı afiş: Bayram Ali Öztürk hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu...

Şehadetinin 17'inci sene-i devriyesinde rahmetle yad edilen Bayram Ali Öztürk ve şüpheli kaza ile vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne afiş asıldı.

Şehitler Köprüsü'nde anlamlı afiş: Bayram Ali Öztürk hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu...
Şehitler Köprüsü'nde anlamlı afiş: Bayram Ali Öztürk hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu...
GİRİŞ 04.09.2023 16:51 GÜNCELLEME 04.09.2023 17:12
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

17 yıl önce İsmailağa Camii’nde verdiği sohbet esnasında soru işaretleriyle dolu bir cinayete kurban giden Bayram Ali Öztürk Hoca ve şüpheli helikopter kazasıyla hayatını kaybeden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde farkındalık eylemi gerçekleştirildi.

Köprüye Bayram Ali Öztürk ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı dev bir afiş asıldı. Afişte, “Şehit Bayram Ali Öztürk’ün kanı mihrapta, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun kanı dağda kaldı. Adalet istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

GAYEMİZ ADALET

Afişi köprüye asan Gazeteci Hasret Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı yorumda, “Biz adalet istiyoruz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bu eylemi adalet için yapıyoruz. Başka bir derdimiz yok. Biz Allah, vatan, millet yolunda olan idarecilerimizi göreve davet ediyoruz” dedi.

Haber7’ye konuşan Hasret Yıldırım, şunları söyledi:

Şehid Muhsin Başkanımızı ve Şehid Bayram Hocamızı siyâset üstü görüyoruz. Kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Tek gâyemiz, hayatlarının tamamını, Aziz Milletimizin istikbâline vakfetmelerinin bedelini; “canları” ile ödeyen iki yiğit insanın, hakkını dava etmek. Bu milletin samimi idârecilerini vazifeye davet ediyoruz. Adaletin geçte olsa tecelli etmesini istiyoruz. Bu eylemi de, Şehid Hocamızın şehâdetinin sene-i devriyesinde, dikkatleri mevzua celb etmek adına yaptık. “Adalet mülkün temelidir” sözü, sadece mahkeme duvarlarında asılı bir “süs” olarak kalmasın. Adaletin olmadığı yerde; huzur da, güven de olmaz. Er ya da geç, adalet yerini bulsun artık.

DOSYA 17 YILDIR MUAMMA

Farkındalık eylemiyle cinayetine dikkat çekilen Bayram Ali Öztürk Hoca, 3 Eylül 2006’da kanlı bir saldırıyla şehit edilmişti. İsmailağa camiasının önemli kanaat önderlerinden Öztürk, sabah namazının ardından cemaate yönelik dini sohbette bulunduğu sırada kalabalığın arasına sızan Mustafa Erdal isimli cani tarafından kalbine isabet eden bıçak darbesiyle katledilmişti. Hakk’a irtihalinin 17’inci sene-i devriyesinde rahmetle yad edilen Bayram Ali Öztürk Hoca cinayetiyle ilgili sır perdesi yıllardır aralanabilmiş değil.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığınca ele alınan cinayet dosyası yılan hikayesine döndü.

Bayram Ali Öztürk’e saplanan bıçağın iki kaburga arasından geçecek şekilde, 180 derece açıyla yatay ve profesyonelce saplandığı tespit edilmesine rağmen, katil Mustafa Erdal “meczup” ilan edilerek olayın üzeri kapatıldı.

İlk olarak Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nda FETÖ iltisaklı savcılar tarafından bekletildiği öne sürülen dosyada katil Mustafa Erdal’ın HTS kayıtlarının bile dosyada yer almadığı ifade edildi. Aradan geçen 17 yıla rağmen işlem yapılmayan dosyanın nihayete erdirilmesi ve Bayram Ali Öztürk Hoca’nın katillerinin adalet önünde hesap vermesi bekleniyor.

FETÖ İZİ

Bayram Ali Öztürk dosyasının özel yetkili savcılar Süleyman Pehlivan, Cihan Kansız ve Salim Duran tarafından hasıraltı edildiği bildirildi. Dosyaya bakan savcı Süleyman Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklandı. Diğer savcılar Cihan Kansız ve Salim Duran ise haklarındaki FETÖ soruşturmasını önceden haber alarak yurt dışına firar etti.

  • FETÖ’nün yargıdaki merkez yapılanması olan özel yetkili mahkemeler, 17/25 Aralık kumpası sonrası sonrası kapatılmıştı. FETÖ üyesi savcılar ise meslekten men edilmişti.

    FETÖ firarisi Cihan Kansız


5 DİL BİLEN YÜKSEK TAHSİLLİ BİR ALİM

Şehit Bayram Ali Öztürk, 1952 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Çocukluğu Adapazarı’nda geçti. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Farsça, Arapça, Osmanlıca, İngilizce ve Fransızca öğrendi. Hukuk eğitimi aldı. 1978 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olarak kürsülere atıldı.

Bayram Ali Öztürk, İmam Rabbani’nin mektuplarından oluşan Mektubat-ı Rabbani eseri üzerine yaptığı çalışmalarla tanındı. Mektubat’ı şerh eden Öztürk, “Mektubatçı Bayram Hoca” olarak anılıyordu. İsmailağa Camii’nde her pazar sabahı cemaate sohbet veren Bayram Hoca, 28 bin ciltlik kitabın olduğu zengin bir kütüphaneye sahipti. Tefsir, hadis, tasavvuf, akaid, fıkıh gibi dini eserlerin yanında; felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantık, coğrafya, edebiyat, tarih gibi alanlarda derinlemesine okumalar yapan Bayram Hoca, “Dinlerarası Diyalog” faaliyetlerine karşı duruşuyla dikkat çekiyordu. Bayram Hoca, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in itikadi sıkıntılarını ve onların Hristiyan gibi hayat sürdüklerini sıklıkla dile getiriyordu.

“Diyalog süreci diyorlar… Diyalogun başını çekenler, bizim ile sizin aranızdaki ortak noktaya gelin âyet-i kerîme-i duydukları zaman, ta 100 yıl evvel, biz bu âyetlere çağırdığımız zaman yanaşmadılar da şimdi siyasi ve ekonomik bakımdan çok güçlü oldukları şu zaman diyalog sürecini başlattılar. Bunlar çok mu düşkün imana, İslâm’a ki bizimle diyaloga girmek istiyorlar. İhtiyacı da yok. Silâh onda, teknoloji onda… Derdi ne? Şunu unutma: Batı, tarihin hesabını görmek istiyor! Ne gerekiyorsa yapacak. Hocaları kullanacak, onu kullanacak, bunu kullanacak… Ne taktikler, ne taktikler!..

Fetullah hocanın ilmi tam değildir. Benim hocamın da medreseden arkadaşıdır. Tamam ufku, muhakemesi, felsefesi büyük olabilir… Çok sakatları var! Hocanın yaptıklarından hesaba çekilmeyeceği kanaati o cemaati bitirmiştir. Buradan bu cemaat gidecek, kesinlikle… Hitabetiyle herkesi büyülemiştir. Siyasi ve ekonomik lobileri güçlü. O gücünü bu sefer davada da haklıyız anlamına çekiyorlar… Aynı Hıristiyanlar gibi!”

BAYRAM ALİ ÖZTÜRK

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 31
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Bu iki şehidin kanı Fetö'nün ellerinde kurudu. Katil Fettuşiler her biri bu cinayetlerin ortağı. Sadece 15 temmuzdan değil Uhrada bunlardan da hesaba çekilecekler. Tevbe edip kendini düzelten hariç.
    Cevapla
  • Harbici 7 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle çok doğru bu iki karanlık dava ne zaman aydınlığa kavuşacak.
    Cevapla
  • SAİD 7 ay önce Şikayet Et
    VAN 2 İŞ MAH. 2023/237 huk dv dos. keşifte karşı avukatın kiracı olarak herşeye şahit olduğunu hakim tarafından teyit ettirildiği halde kayıtlara geçmedi, yanlış kararla ödeme yapmamı ve icra başlatılmasına izin verildi benim alacağım için neden icra başlatılmıyor 13 de mahkeme sonrası ayrıntılar gelecek.
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Bu tür vakalar bu hükümet zamanında aydınlatılmayacak ta ne zaman aydınlatılacak gelin şu işleri mahşere bırakmayın
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin şahadeti makbul olsun hz hamzaya hz ömere radyallanh komşu olsun rabbim şefaatini de bizlere nasip eylesin amin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..