Usta sanatçı Mehmet Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti

Yaklaşık bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden 81 yaşındaki usta oyuncu Mehmet Ulay, Almanya’da hayatını kaybetti.

Usta sanatçı Mehmet Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti
Usta sanatçı Mehmet Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti
GİRİŞ 05.09.2023 13:21 GÜNCELLEME 05.09.2023 13:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir senedir akciğer tedavisi gören 81 yaşındaki ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Ulay hayatını kaybetti.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; "Ruhsar", "Emret Komutanım", "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" gibi dizilerle geniş kitlelerce tanınan usta oyuncu, bugün Almanya'da vefat etti.

Mehmet Ulay

MEHMET ULAY KİMDİR?

Mehmet Ulay, 1942'de İstanbul'da doğdu. Ankara'da büyüdü ve lise son sınıfta İstanbul'a gelerek Kabataş Lisesi'nden mezun oldu. 1963'te Devlet Tiyatroları'nda sanat hayatına başladı.

1965'te Ankara Sanat Tiyatrosu kadrosunda yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı.

İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı.

Bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra vefatına kadar sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.İyi bir karakter oyunsuydu. Mekanı cennet olsun. Allah taksiratini affetsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...