Kırklareli'ndeki sel felaketinde acı haber geldi... Can kaybı 5'e yükseldi

Kırklareli'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, sel oldu. Sel nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü.

GİRİŞ 06.09.2023 09:10 GÜNCELLEME 06.09.2023 15:17
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı. 

Son gelen bilgiye göre; Kırklareli' de sel felaketinde kayıp olan 2 kişiden 1' inin  daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısı 5' e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışması sürüyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kırklareli’nde meydana gelen sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, paylaşımında, “Kırklareli İğneada Sisli Vadisi'ndeki bungalov otellerin bulunduğu bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi alınmıştır. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 kişi kurtarılmış, maalesef 2 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 kişinin arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, bölgede çalışan ekipler hakkında bilgi vererek, “AFAD Başkanımız ve Kırklareli Valimizin koordinasyonunda; Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya, Tekirdağ il AFAD ekiplerimiz ile Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, Orman Genel Müdürlüğü, 112 ve özel idareden toplam; 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinası görev yapmaktadır. Bölgeye ayrıca 1 mobil koordinasyon tırı, 1 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Kırklareli'deki selde 6 kişi kurtarılırken 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı belirtilmişti.

Kırklareli'nde meydana gelen sel ile ilgili AFAD tarafından yapılan açıklamada, "İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, 2 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz" denilmişti.

Sel sularına kapılan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Resim

1'İ ÇOCUK 5 KİŞİ KAYIP

Bungalov evler sele kapılıp sürüklendi. Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, sel nedeniyle 1'i çocuk 5 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.


 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'kuvvetli yağış' uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu. Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı.

Kara yolunda hasara neden olan yağışla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, "İğneda Demirköl yolu 2'nci ile 5'inci kilometresi arası güzergah aşırı yağıştan dolayı trafiğe kapatılmıştır" denildi. Demirköy Belediye Başkanı, yolun kontrollü olarak açıldığını açıkladı.

Öte yandan, bölgedeki sağanak yağışının da etkisini kaybettiği belirtildi. 



Sağanak nedeniyle İğneada beldesinde su baskınlarının yaşandığı, bazı evler ve çiftlikleri su bastığı belirtildi.  Bölgeye AFAD ve  itfaiye ekipleri sevk edildi.

ORMANDA MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI

Kırklareli'nde kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınlarının meydana geldiği Demirköy ilçesindeki ormanlık alanda mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı.

İlçede sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı.

Resim

İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.

Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.

Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici de AFAD botuna binerek çalışmaları koordine etti.

Bu arada yağış nedeniyle yatağından çıkan Değirmen Deresi'nden taşan suların Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunun üzerinden akışı devam ediyor.

Asfaltın bazı bölümlerine zarar veren taşkın dolayısıyla yol trafiğe kapalı tutuluyor.

BAKAN KOCA: KIRKLARELİ’NDEKİ SELDE DOKTOR VE EŞI DE KAYIP

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kırklareli’ndeki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları sabah saat 6.45 itibarıyla yoğunlaştırılarak devam etmektedir” dedi.

Kırklareli’nde meydana gelen sel sonrasında bu sabah 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşılırken, toplamda ölü sayısı 3’e yükseldi. Kayıp 3 kişinin araması ise sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da twitter hesabından bir açıklama yaparak, selde bir doktorunda eşi ile kayıp olduğunu duyurdu.

“ARKADAŞIMIZ DR. SELMAN BAĞIŞLAR, EŞİ VE KAYIP BİR VATANDAŞIMIZ İÇİN ARAMALAR SÜRÜYOR”

Bakan Koca açıklamasında, “310 kişilik ekiple devam ediyor Kırklareli’ndeki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları sabah saat 6.45 itibarıyla yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Ekipte UMKE Timi ve AFAD görevlisi olmak üzere 310 kişi bulunuyor. Ümit ederiz ki bu yoğun çabanın sonucu üç iyi haber olur” ifadelerini kullandı.

CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde Sisli Vadi' de bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece sel sularına kapılarak hayatını kaybedenlerin sayısı 3' e yükseldi. Kayıp 3 kişinin arama-kurtarma  çalışması sürüyor. 

 

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Ali okul mevzunu 7 ay önce Şikayet Et
    Merhaba arkadaşlar Türkiye de hiç bir ilçede yer altı su gidecek yapı yok haliyle catelere dağılıyor ki İstanbul daha basit kısa kanallarla denize bağlanı yer altı su kaynakları yok bin yıllarca aynı olur ve nehirler etrafı yuksetmeli
    Cevapla
  • amca 7 ay önce Şikayet Et
    Bölgeyi bilen biri olarak yazıyorum.Bir burası dere yatağı değil. İkincisi Bungalov lar arazinin yükseltilerine yapılmış yapılar. Üçüncüsü 22 yıldır bu bölgede yaşıyorum. Dahası Eşim Demirköylü. Biz böyle sel görmedik demirköy bu tarz afetlere alışık yer değildir. 99 depremini bile az hissetmiştir. Yakın olmasına rağmen. Sadece kışın çok kar yağardı o kadar. Yazarken bi daha düşünün.
    Cevapla
  • Cem 7 ay önce Şikayet Et
    Kudurun, kudurun...sonrada felâket geldimi, ah vah....
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ormanlarda yapılan bungolov evlerin neden yüksek yapılmadığıdır. Direkler üzerinde yapılsaydı bu sorun olmazdı. Ülkemizdeki yağmur kanalları büyütülmesi gerekir gerekirse kanalların daha büyük yapımına geçilmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    fotoğraflı haberlerde ilk fotoğraftan sonraki fotoğraflar açılmıyor bu sıkıntı proğramla alakalı olabilir mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir