MSB duyurdu! Görev başarıyla icra edildi, Türk komandoları o ülkeden dönüyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), meydana gelen olaylar sonrası NATO'nun talebine istinaden Kosova'da görevlendirilen ve ülkede sükunetin sağlanmasına büyük katkı sağlayan ihtiyat birliğinin yarına kadar yurda döneceğini duyurdu.

GİRİŞ 05.09.2023 17:40 GÜNCELLEME 05.09.2023 17:40
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM), NATO, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkı sağlamayı sürdürdüğü, ortak tarihi ve kültürel değerlerin bulunduğu Balkanlardaki gelişmeleri de yakından takip ettiği belirtildi.

Açıklamada, haziran ayında Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebine istinaden daha önceden NATO Kosova Gücüne (KFOR) tahsisli Kırklareli'deki 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı komando taburunun ihtiyat birliği olarak bölgeye görevlendirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görevlendirilen birliğimiz, 6 Haziran 2023'te Kosova'daki Sultan Murat Kışlasına intikalini müteakiben 10 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında Kosova'da sükunetin sağlanmasına büyük bir katkı sağlamış ve görevini başarıyla yerine getirmiştir.

İhtiyat taburumuz bugün kara yolu, yarın ise hava yolu intikallerini tamamlayacaktır. Ayrıca KFOR Komutanlığı 10 Ekim 2023'ten itibaren 1 yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır. Türkiye, NATO'ya yapmış olduğu taahhütleri ve katkıları her zaman olduğu gibi yerine getirmeye devam edecektir."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Niye geri geliyor ki oralardaki sıkıntı geçmiş değil kalmalarinda fayda var
    Cevapla
  • thenergize 7 ay önce Şikayet Et
    Ayakkabınızı görsünler yeter
    Cevapla
  • Anzavur 7 ay önce Şikayet Et
    Silah ve teçhizatımızı geri getirmeye çalışmayalım Kosova'daki kardeşlerimize bırakalım tekrar gelinceye kadar lazım olur.
    Cevapla
  • Milli Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    Kosova'da Bosna'da daimi kalmalıyız, eninde sonunda orası karışacak
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    OSMANLI korkusuyla TÜRK ORDUSU GİTSİN BİZ ANLAŞTIK FIYEREK BATININ BASKISINA BOYUN EĞDİLER. Yoksa bak bakalım Kıbrıs sorunu ve BM hala ortada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü