Konya'da oluştu! Tam 40 metre çapında, 70 metre derinliğinde...

Konya'da son dönemde aniden ortaya çıkan obruklara bir yenisi daha eklendi. Karapınar ilçesinde hayvan otlatan bir çobanın fark ettiği obruğun derinliğinin 70 metre, çapının ise 40 metre olduğu belirtildi.

GİRİŞ 07.09.2023 02:34 GÜNCELLEME 07.09.2023 09:32
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı Küçükbece mevkisinde dün yeni bir obruk meydana geldi. Merada koyun otlatırken obruğu gören bir çoban durumu yetkililere bildirdi.

40 METRE ÇAPINDA, 70 METRE DERİNLİĞİNDE YENİ BİR OBRUK OLUŞTU

Obruğun yer altından balkon şeklinde oluşması ve göçmelerin devam etmesi bölgedeki köylüleri de tedirgin etti. Obruğun oluştuğu bölgeye 200 metre uzaklıkta havuç tarlasında çalışan işçiler, gürültü üzerine olay yerine geldiklerinde büyük şok yaşadı. Köylüler obruğun içinde göçüklerin devam ettiğini belirtti. Karapınar Belediyesi zabıta ekipleri obruk çevresini ilk etapta şeritli çevirerek önlem alıp, bölgeye yaklaşılmaması uyarısında bulundu.

'ŞU AN OBRUK HALA BÜYÜYOR'

Obruk oluştuğunda bölgede olan çiftçi Şammas Yüksel, obruğun koyun otlatan çoban tarafından görüldüğünü ve kendisine haber verildiğini söyledi. Obruk oluştuğunda 300-400 metre uzakta olduğunu belirten Yüksel, "Çoban 'Yer kayıyor, toprak gidiyor' dedi. Hemen koyunları oradan al ve uzaklaş dedim. Koşarak buraya geldim. Geldiğimde obruk hala oluşmaya devam ediyordu. Bizzat gördüm, ağır ağır çöktü. Yaklaştım ama ses olunca uzaklaştım. Bu mevkinin 3-4 kilometre uzaklığında olmuştu. Bizim burada hiç olmamıştı. Şu an obruk hala büyüyor. Yaban hayvanları ve insanlar için tehlikeli. Tedirginiz şu anda. Zeminimiz sağlam diye biliyorduk ama değilmiş. Alt tarafı boşluk ve balkon şeklinde ilerliyor” diye konuştu.

'TEHLİKELİ BİR DURUM, ÖNLEM ALINMALI'

İşçi Ferhat Yükseler ise obruk oluşurken yakınlarda çalıştığını ifade ederek, "200 metre uzakta tarlada çalışıyorduk. Sesi duyunca koştuk. İlk oluştuğunda ve şimdiki arasında büyük fark var. Obruk genişliyor. Bölgeyi bilmeyenler için tehlikeli bir durum. Çevresinde önlem alınmalı” dedi.

KAYNAK: İHA, AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Aydemir. 7 ay önce Şikayet Et
    Yer alti sularini cekerken Devlete sormuyorlar simdi devletten yardim istiyorlar. kendiniz doldurun.
    Cevapla
  • kasım çelik 7 ay önce Şikayet Et
    canlı canlı akarsu dan sulanmayan yer altındaki sondajdan alına su ile mısır ve pancar tarımı yapılması buna benzer sıkıntılar çıkartıyor.
    Cevapla
  • AHMET 7 ay önce Şikayet Et
    çevresinden patlatılarak eğimli bir yüzey haline getirilirse tehlike olmaktan çıkar.Kolay bir çözüm bence .
    Cevapla
  • Yorum 7 ay önce Şikayet Et
    Vahşi sulamadan vazgeçin.sorun çözülür
    Cevapla
  • Visali 7 ay önce Şikayet Et
    Konya da dağlar ovalar oluşuyor galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…