11. Global Vakıf Konferansı İstanbul’da başladı

İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfının organizatörlüğü ve ev sahipliğini üstlendiği 11. Global Vakıf Konferansı vakıfların beşiği İstanbul’da başladı.

11. Global Vakıf Konferansı İstanbul’da başladı
11. Global Vakıf Konferansı İstanbul’da başladı
GİRİŞ 07.09.2023 17:20 GÜNCELLEME 07.09.2023 17:20

Konferansın açılış programı Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı kampüsünde gerçekleşti. Programa İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Cevat Acar, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Av. Nurettin Alan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İsrafil Kışla, Global Vakıf Konferansı Ana Organizatörü Dato' Dr. Mohd Ghazali Mohd Nor, akademisyenler, vakıf ve finans kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan konuşmasında gelişen teknoloji ile dünyada yaşanan değişimleri hatırlattı.  Ümmetin sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli bir rol üstlenen vakıfların sürdürülebilir yapılarını koruyabilmeleri için zaman zaman değişime ayak uydurması gerektiğini vurguladı. “Yeni nesil vakıfçılık” temasına dikkat çekti. “Varolan vakıf sisteminizi zorunlu olarak revize etmek durumundasınız. Maddi kaynakların verimli bir şekilde yönetilebilmesi en temel sorunlardan biri haline geliyor. Çünkü siz klasik vakıf sistemini kurduğunuzda o gelir kaynakları sizin geleceğinizi teminat altına alıyordu ama bugün ekonomideki değişmeler bunu çok mümkün kılmıyor. Bunun dışında yeni hizmet alanları da ortaya çıkıyor. Unutmayalım ki vakıf aslında Müslümanların geleceğe doğru sürdürülebilir bir yapı inşaa edebilme fikrine dayanır.”
9 Eylül’e kadar devam edecek konferansın bu yıl ki teması “Yeni Nesil Vakıfçılık”… 36 ülkeden başvuru alan konferansa 26 ülkeden aktif katılım sağlanıyor. Ayrıca hibrit olarak gerçekleşen konferans dünyanın bir çok noktasından da online olarak takip ediliyor. 

Konferansta vakıflarda dijitalleşme, inovasyon ve blockchain teknolojileri, vakıf yönetimi, vakıflarla ilgili mali ve hukuki konular, vakfın sürdürülebilirliği ve vakıfların sosyal refah açısından farklı sektörlerdeki rolü gibi konular masaya yatırılıyor. 16 farklı alt temada yaklaşık 60 konuşma ve tebliğ sunumu yapılacak. Yurtdışında bulunan idari, akademik ve sivil kurumlardan üst düzey katılımcılar yer alıyor. Bunlar arasında; Maldives Islamic Bank, Islamic Development Bank, Kuala Lumpur Türk Büyükelçiliği, Kenanga Investors Berhad, Pak Qatar General Takaful, Dar al Salaam Foundation (Zimbabwe), Association of Zakat and Waqf Operators in Nigeria, MCM VALUE SDN BHD, Islamic Capital Market at Securities Commission Malaysia gibi önemli şirket ve kurumlar da var. 

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti