Yunanistan'dan insanlık dışı işkence!

Edirne'de yasa dışı yollardan geçtikleri Yunanistan'da sınır güçleri tarafından dövüldükleri iddia edilen 8 göçmen, Meriç Nehri üzerinden Türkiye tarafına geri itildi.

Yunanistan'dan insanlık dışı işkence!
Yunanistan'dan insanlık dışı işkence!
GİRİŞ 12.09.2023 12:04 GÜNCELLEME 12.09.2023 12:04
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçen göçmenler, iddiaya göre burada sınır unsurları tarafından darbedilip, Meriç Nehri üzerinden geri itildi. Göçmenler, nehri geçmelerinin ardından bölgeye yakın kent merkezine bağlı Elçili köyüne geldi. Köylünün güçlükle yürümelerinden şüphelendiği göçmenler, burada işaretlerle darbedildiklerini anlatmaya çalıştı. Köy muhtarı Hamdi Aksoy, göçmenlerin kendilerine sırtlarındaki yara izlerini gösterdiğini söyledi. Köylerine sığınan göçmenlerin 8 kişi olduklarını söyleyen Aksoy, "Bizim köyümüz Meriç Nehri'ne yakın olduğu için bunları Yunan askerleri bizim tarafa doğru atmış. Bunlar 8 kişiydi. Bir tanesi arkada zor yürüyordu, arkadaşları koluna girmişti.

Biz de ne olduğunu sorduk, işaretlerle Yunan askerinin kendilerini dövdüğünü anlatmaya çalıştılar. Arkadaşı bu zor yürüyen kişinin sırtını açtı ki, o sırada yaraları gördük" dedi. Göçmenler, daha sonra jandarma ekiplerine teslim edildi. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    Batıyı eleştirenler en szından adamlar ülkesine kimseyi sokmuyor belçika bile bekar erkekleri sınır dışı ediyor bizdeki durum ne boş konuşup durmayın
    Cevapla
  • Hasi 7 ay önce Şikayet Et
    Hey türk milleti awrupaya gidin türkiyede sizden kurtulmus olur
    Cevapla
  • Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Medeni avrupa
    Cevapla
  • Çiçek 7 ay önce Şikayet Et
    Korkunç İNSANLIKTAN. NASİP ALMAMİS Gibi davranmayın azıcık vijdan ya aynısı size yapılsa hoşunuza Gidermi
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 7 ay önce Şikayet Et
    En iyisini Yunanistan yapıyor. Ne o kardeşim? Alemin gözaçığı sen misin? Çıktınsa bir yola her şeye katlanacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de tartışılan karar! Aslı Baykal'dan tepki: AK Parti'de böyle bir şey göremezsiniz
İsrail'in 2035 Gazze planı