İstanbul'da ırkçılık karşıtı eylem

Türkiye’de yaygınlaştırılmak istenen mülteci düşmanlığına karşı sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

İstanbul'da ırkçılık karşıtı eylem
İstanbul'da ırkçılık karşıtı eylem
GİRİŞ 13.09.2023 11:04 GÜNCELLEME 13.09.2023 11:04
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Savaştan kaçan mağdur ve mazlum halklara güvenli liman olan Türkiye’de geçici barınma statüsünde yaşayan mültecilerin ırkçı söylemlerle hedef gösterilmesi tepki topluyor. Sivil toplum, ırkçılıkla mücadele için güçlü gösteriler yapılması çağrısında bulunuyor.

Bu kapsamda harekete geçen Özgür-Der “Irkçılığa Karşı Kardeşliği Yükseltelim” adlı protesto eylemi için sahaya iniyor.

 “Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim” sloganıyla vatandaşlara çağrıda bulunulan eylem, 16 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de İstanbul’un Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı’nda gerçekleştirilecek.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 46
  • Latif 7 ay önce Şikayet Et
    Müslüman insan ırkçı olamaz .Bu eylem çok doğru bir eylem dır.yapanlari tebrik ediyorum . Türkiye'de son yıllarda ırkçı söylemeler arttı.bunun kimseye bir faydası yoktur.
    Cevapla
  • sezai, 7 ay önce Şikayet Et
    osmanlıyım diyenler ,bugün kalmış osmanlıyı arkasından vuran suriyeliye kolkanat geriyor suriyeliye kolkanat gereceğine git mayanmaralılara sahip çık onlar müslüman değilmi, kırım türklerine sahip çık onlar müslüman değilmi, suriyeli diyorsun sahillerde bacak bacak üstüne atıpnargile içip kafınımıza kızomıza laf atan soysuzlara ben sahip çıkmadım çıkmamda indi vesselâm,,(osmanlı torunu)..
    Cevapla
  • Muhammed 7 ay önce Şikayet Et
    Suriye Filistin cephesinde kim savaştı haberin var mı? Yüzbinlerce Arap Osmanlı saflarında cihad etti. Daha bundan haberin yok. Kırım Türkleri de başka mazlumlar da olsa sınırımıza gelse onlara da sahip çıkarız, sen merak etme. Önemli olan mazluma kol kanat germek. Bu bilinçte olan kişi mazlumlar arasında ayrım yapmaz
    Cevapla
  • fakir 7 ay önce Şikayet Et
    Bu boş işleri bırakın. Ülkemizde Suriyeli ve kaçak göçmen istemiyoruz. Gün geçtikçe milli güvenlik sorununa dönüşüyor..
    Cevapla
  • abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    çok güzel bir eylem... inşaallah insanlarımız bu illete karşı daha duyarlı olurlar... ilk ırkçılık yapanın iblis olduğu unutulmamalı...
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    en oturulmayacak yerlerde kira verip oturuyorlar, en zor ve kirli işlerde ucuz ve sigortasız çalışıyorlar. kazandıklarıyla da geçiniyorlar. bu hazımsızlık neden Rus ve ukraynalılara değil de Müslüman suriyelilere gösteriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi