Son dakika: Zonguldak'ta maden ocağında göçük

Son dakika haberi: Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4 kişiden 3'ü yaralı kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybederken söz konusu işçilerin isimlerine ulaşıldı.

GİRİŞ 13.09.2023 16:09 GÜNCELLEME 13.09.2023 20:14
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Zonguldak'tan gelen son dakika haberine göre; Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK'ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

Olay, saat 15.00 sıralarında Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesinde meydana geldi. İddiaya göre maden ocağında işçiler çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Göçük ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, TTK Tahlisiye ekibi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, maden ocağına girerek, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliye edilmesi için çalışmaya başladı. 

Maden ocağı

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Armutçuk işletmesinde meydana gelen göçükte 4 işçinin etkilendiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı, 2 kişi kurtarıldı. Göçük altında 1 kişi var. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Zonguldak'taki maden ocağında göçük altında kalan 4 kişiden 3'ü yaralı kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

Gelen acı haberin ardından işçilerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." diye konuştu.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen göçükte yaralanan ve hayatını kaybeden işçilerin isimleri belli oldu.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında yerin eksi 450 kodunda meydana gelen göçükte 7 işçi kaldı. İşçilerden 45 yaşındaki Ramazan Yıldırım hayatını kaybetti.

Kazada 41 yaşındaki Coşkun Atalay, 49 yaşındaki Rıfat Öztürk, 44 yaşındaki Ergün Üstün, 39 yaşındaki Ersin Aydın, 31 yaşındaki Sercan Hasan ve 23 yaşındaki Talha Yılmaz yaralandı.

Talha Yılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken diğer yaralı madencilerin Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

BAKAN KOCA: ACIMIZ BÜYÜK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca göçük ile ilgili yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" dedi.

“YARALANAN 3 KİŞİ TABURCU EDİLDİ”

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi. İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIKHAN: UZMAN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Vefat eden işçimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Kazayı araştırmak üzere bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir" sözlerini kaydetti.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli’de kömür madeninde meydana gelen göçükte maalesef 1 işçimiz hayatını kaybetti, 6 işçimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kömür madeninde çalışan tüm kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Turgut Öztan 7 ay önce Şikayet Et
    geçmiş olsun Allah vefat edenlere rahmet eylesin yaralarımıza acil şifalar versin inşallah
    Cevapla
  • zafergülten 7 ay önce Şikayet Et
    mülteciler devletten yardım alacağına maden ocaklarına girip çalışsa ya,bi tane mülteci maden ocaklarında çalışmıyor,dilenip,devletten yardım alıp vergiden muaf işyeri,tütüncü dükkanı açmış çoğu,poşet sarma sigara satıtorlar 20 tl ye,kaçak çay satıyorlar,sigortasız kaçak çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 7 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin kederli ailesine baş sağlığı diliyorum
    Cevapla
  • BAYBURTSEVDALISI 7 ay önce Şikayet Et
    Mevlamrahmeteylesin
    Cevapla
  • Soruyorum 7 ay önce Şikayet Et
    Bakalım madenci vatandaşlarımız mı yoksa mağarada mide kanaması geçiren abd'li "araştırmacı" mı daha fazla gündemde kalacak. Kardeşlerimize geçmiş olsun, ölenin mekanı cennet olsun ALLAH rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama