TEV Burs başvurusu: 2500 TL karşılıksız burs için son gün

Türk Eğitim Vakfı, öğrencileri bu yıl da yalnız bırakmayacak. TEV burslarından 25 yaşının altında olan devlet üniversitesine devam eden öğrenciler faydalanabilecek. Tabi bursu alabilmek için başka şartlar da mevcut. 2023-2024 eğitim öğretim yılı TEV burs başvuru tarihleri belli oldu.

TEV Burs başvurusu: 2500 TL karşılıksız burs için son gün
TEV Burs başvurusu: 2500 TL karşılıksız burs için son gün
GİRİŞ 23.09.2023 20:40 GÜNCELLEME 23.09.2023 20:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TEV eğitim bursu yüksek öğrenim öğrencilerine bu yıl da verilmeye devam edecek. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilere destekte bulunan TEV, eğitim bursu için şartlarını açıkladı.

Yurtiçi öğrencilere karşılıksız burs veren TEV, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde yüksek öğrenim bursunu 2 Bin 500 TL olarak belirledi. Şartları sağlayan her öğrenci bu bursa başvuru yapabilecek. 

TEV BURSU NE KADAR

TEV bursu aylık olarak 2 Bin 500 Türk Lirasıdır. Burslar, Ekim-Haziran ayları arasında olup toplamda 9 ayı kapsamaktadır. Burs alan öğrencilerin başarı durumu her yılın sonunda kontrol edilip, bir dahaki seneki bursa ona göre devam edilmektedir. 

TEV BURSU BAŞVURU TARİHLERİ

TEV Bursu başvuru tarihleri 4 Eylül'de başlayıp 24 Eylül'de son bulmaktadır. 

TEV BURSU ŞARTLARI

TEV bursuna başvurabilmenin ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. İkinci koşulu ise gelir durumu kapsamında ekonomik desteğe gerçek anlamda gereksinim duymak. Bir diğer şart ise devlet üniversitesinde lisans öğrencisi olmak. 

Aynı zamanda bu burstan yararlanabilmek için üniversite derslerinin de belli bir başarının üzerinde olması şart. 4,00 üzerinden en az 2,50 notunun kural olarak belirlendiği bu burs için, ikinci öğretim öğrencileri için ,00 üzerinden en az 2,80 not istenmektedir. 

Diğer yandan da DGS ile geçen yapanlar için 4,00 üzerinden en az 2,80 notuna sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca bu bursa sahip olabilmek için başka kurumdan burs almamış olmak talep edilmektedir. 

KİMLER BAŞVURAMAZ?

  • 25 yaşından büyük olanlar

  • Uzaktan eğitim veya açıköğretim öğrencisi olmak

  • Hüküm giyenler

  • TEV'den burs alan kardeşin olması

  • Özel üniversitede okumak

  • Genel ortalaması 2,50'nin altında olması

  • 1'den fazla başarısız dersi olmak

  • Dört yıllık lisans mezunu olup ikinci kez lisans eğitimi görmek

TEV BURSU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TEV eğitim bursuna başvuru yapmak isteyen öğrenciler yukarıda belirtilen tüm şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Tüm koşullara uygun olan adaylar belirtilen tarih aralığında TEV'in resmi internet sitesi üzerinden dolduracağı form ile başvuruda bulunabilir. 

Başvuru formunda adaya yönelik şahsi bilgiler yer almaktadır. Başvuruya doğrudan bur buradan ulaşabilirsiniz... 

SONUÇ NEYE GÖRE BELİRLENCEK?

TEV'in eğitim bursuna talep oldukça yüksek. Bu noktada sonucun neye göre belirlendiği de oldukça merak ediliyor. Burs sonuçları ise şöyle belirlenmektedir:

Öğretim kurumu burs komisyonları oluşturmaktadır. Adayalar mülakata katılmakta ve burs komisyonuyla görüşmektedir. Bu görüşme neticesinde ekonomik durum göz önüne alınarak ise adaylar arasında edil ve yedek isimler belirlenmektedir. 

Bursu kazanan isimler ise TEV tarafından bilgilendirilmektedir. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Fakirullah 7 ay önce Şikayet Et
    Çoğu kafede harcanır
    Cevapla
  • DADAŞ 7 ay önce Şikayet Et
    burada da ayrımcılık var niye ön lisans okuyanlar vatandaş değilmi yazık vallaha yazık
    Cevapla
  • Ramazan 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede ön lisans kadar gereksiz boş bir okul yok
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hayat eşit değil yavrum. İtibardan tasarruf edilmez. Adamına göre muamele bu ülkede şakşakçılığını yaptığınız işler. Herkesin önünde iki büklüm olup herkesin eşit olduğunu kabul etmediğiniz için yadırgamamanız gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi