TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kırım'ın ilhakını tanımadığımızı ifade ediyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu kabul etti. Kurtulmuş, Türkiye'nin Kırım'ın ilhakını tanımadığını hatırlattı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kırım'ın ilhakını tanımadığımızı ifade ediyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kırım'ın ilhakını tanımadığımızı ifade ediyoruz
GİRİŞ 13.09.2023 21:33 GÜNCELLEME 13.09.2023 21:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş , Meclis'te, Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz ile beraberindeki heyeti kabul etti. TBMM Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebriklerini ileten Kırımoğlu'na teşekkür eden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin Kırım Tatarlarını bütün imkanlarıyla desteklediğini belirtti.

"KIRIM'IN İLHAKI GAYRİMEŞRU"

Kırım ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Uluslararası bütün platformlarda Kırım'ın ve ardından da Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içerisinde yer alan diğer bölgelerin ilhakını gayrimeşru bulduğumuzu, bunu tanımadığımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

"RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI, KÜRESEL BİR TEHDİDE DOĞRU DÖNÜŞME POTANSİYELİ TAŞIYOR"

Türkiye'nin, Rusya- Ukrayna savaşının bir an evvel bitirilmesi için barışçıl bir misyonu icra etmeye gayret ettiğini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye, Rusya- Ukrayna arasındaki savaşta neredeyse her iki tarafla da konuşabilen tek ülkedir. Bu savaşın devam etmesinin her iki taraf için de ağır kayıplar oluşturduğunu görüyoruz; ama bunun da ötesinde bu savaş, aslında sadece Rusya- Ukrayna arasında bir savaş değil, Rusya'yla topyekun batı arasında bir savaşa ve küresel bir tehdide doğru dönüşme potansiyeli taşıyor. Bunun için de bir an evvel bu savaşın bitirilmesi gerekir. Başta Kırımlı Tatar dostlarımız, kardeşlerimiz olmak üzere bu bölgede savaşın mağduru olan insanların yeniden huzura erişmesini temin etmek, Türkiye olarak bizim de öncelikli vazifelerimizden birisidir. Ayrıca bu savaşın devamıyla birlikte başta tahıl krizi olmak üzere zaten uluslararası alanda var olan, özellikle Afrika ülkelerini de derinden etkileyen gıda krizinin artan bir şekilde devam edeceğini görüyoruz. Bu savaşı bir an evvel bitirmek, her iki taraf için de kabul edilebilecek makul ve adil bir sonucun ortaya çıkmasını temin etmek gerekir."

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • cece 7 ay önce Şikayet Et
    kırım tatarları özerklik için çalışmalı boş şeyler için değil
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    adammı çok kısa yoksa kurtulmuş mu çok uzun.ayıp birşey bari yan yana fotograf çektirmeyin.adamı ezmeyin.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Emperyalizmin "KIRIM " konusunu Türkiye'yi Rusya ile dalaştırmak, "Güney AZERBAYCAN" konusunu İran ile dalaştırmak, "UYGUR Türkleri" konusunu da Çinle dalaştırmak için argüman olduğunu da biliyoruz değil mi? Bu konular elbet çözümlenecektir ama "emperyalizm değirmenine su taşıyan" bir başlık altında meze yapılmamalıdır.
    Cevapla
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    Kırım ha Ukrayna'nın olsun ha Rusya'nın , ne fark eder?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi