Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu'ndan Yalçın Topçu'ya ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

GİRİŞ 14.09.2023 16:11 GÜNCELLEME 14.09.2023 19:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Yalçın Topçu, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov’un Ukrayna'nın yeni Savunma Bakanı olmasını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye devleti ve milletiyle birlikte Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmaya, her türlü insani yardıma, soydaşımız Kırım Tatarlarının haklarının ve statülerinin güçlenmesi için her zaman destek olmaya devam edecek, Kırım’ın yasa dışı işgalini ve ilhakını tanımadı ve tanımayacak.

Sayın cumhurbaşkanımızın da her fırsatta ifade ettiği gibi, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Sayın Neriman Celal ile birlikte tutuklu olan soydaşlarımızın tamamının bir an önce serbest bırakılmasını bu insan hakları ihlalinin sona ermesini ve bu savaşın da adil bir barış ile bitmesini diliyoruz.

Müsaadelerinizle rahmetli  büyüğüm, gönül coğrafyamızın avazı ve neferi Abdurrahim Karakoç’un “Yemin” adlı eserinden bir kıtasını arz ederek sözlerimi bitirmek istiyorum.

“Esir iken Kırım, Kerkük, Türkistan, 
Bana zindan olur Maraş, Elbistan 
İbni Sîna, Dedem Korkut, Alparslan 
Susarsam,hakkını helâl etmesin.”

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu ise Türkiye’nin işgali tanımamasının, Ukrayna'nın Kırım dahil toprak bütünlüğünü savunmasının kendileri için büyük bir destek olduğunu belirtti.

Kırım'ın işgali devam ederse Kırım Tatarlarının hiçbir geleceğinin bulunmayacağını belirten Kırımoğlu, bu savaşın, kendileri için yeryüzünde kalmak ya da yok olmak meselesi olduğunu söyledi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Alperenler Sayın TOPÇU'dan Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU süikastinin aydınlanması için daha çok gayret gösterir diye beklemişlerdi amaaaa !!???
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Emperyalizmin "KIRIM " konusunu Türkiye'yi Rusya ile dalaştırmak, "Güney AZERBAYCAN" konusunu İran ile dalaştırmak, "UYGUR Türkleri" konusunu da Çinle dalaştırmak için argüman olduğunu da biliyoruz değil mi? Bu konular elbet çözümlenecektir ama "emperyalizm değirmenine su taşıyan" bir başlık altında meze yapılmamalıdır.
    Cevapla
  • KAYSERILI 7 ay önce Şikayet Et
    kirimin bagimsizligini istemeyene saygim yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı