Madımak davası zaman aşımından düştü

Madımak olaylarına ilişkin 3 firari sanığın yargılandığı dava 30 yıllık dava zaman aşımı dolduğu gerekçesiyle düşürüldü.

GİRİŞ 14.09.2023 17:38 GÜNCELLEME 15.09.2023 10:37
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davada dosyası ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, avukatlar ve milletvekilleri yer aldı. Müşteki avukatları dosyanın 'insanlığa karşı işlenen suç' olarak değerlendirilmesini ve dosyanın zaman aşımı nedeniyle düşme ihtimalinin ortadan kaldırılmasının gerektiğini bildirdi.

Mahkemenin yazdığı talepnamede zaman aşımına atıf yapılmasının ihsas-ı rey anlamına geldiğini savunan avukatlar, firari sanıklar hakkında çıkartılan kırmızı bültenin yenilenmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, 30 yıllık zaman aşımı süresinin 2 Temmuz 2023'de dolduğunu belirterek, davanın düşürülmesini istedi. Müzakerenin ardından hükmü açıklayan mahkeme, TCK'da zaman aşımına ilişkin hükümleri dikkate alarak, kamu davasının ayrı ayrı düşmesi yönünde karar verdiklerini bildirdi. Salonda bulunanlar mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Madımak Olayı'nda aydınlatılmayan karanlık noktalar! Bu soruların cevabı hala yokMadımak Olayı'nda aydınlatılmayan karanlık noktalar! Bu soruların cevabı hala yok

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Cünkü yananlar ile yakanlar aynı. Ama suçu başkalarına yüklediler. Şu an içerde olanlarda masumlar.
    Cevapla
  • Bandırmalı 7 ay önce Şikayet Et
    6' lı masanın sakallısı rahatlamıştır...
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    Cayır cayır yananlar ne olacak onların Babalarına Annelerine evlatlarına eşlerine yüce adaletin diyeceği bir sözü mutlaka vardır
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Herkesin gözü önünde olan bir olay ve 30 yıl mahkeme.. Sonuç fiyasko..
    Cevapla
  • gama 7 ay önce Şikayet Et
    Adalete bak ya 37 yıl sonra sonuç bilmem ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu