Emniyet'ten Hanefi Avcı ve Sabri Uzun açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yaş haddinden emekli olan Hanefi Avcı ve Sabri Uzun'un mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlemin söz konusu olmadığını bildirdi.

GİRİŞ 14.09.2023 21:55 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:56
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

EGM'den, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında, emekli emniyet müdürleri Hanefi Avcı ve Sabri Uzun ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Hanefi Avcı hakkında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleştirilen rütbelerinin alınmasına yönelik idari işlem ile ilgili Ankara 6. İdare Mahkemesince 10 Nisan 2023'te "yürütmeyi durdurma", Sabri Uzun hakkında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleştirilen rütbelerinin alınmasına yönelik idari işlem ile ilgili Ankara 10. İdare Mahkemesince 10 Mayıs 2023'te "dava konusu işlemin iptali" kararının verildiği belirtildi.

EGM'nin açıklamasında, "Yaş haddinden emekli olan Avcı ve Uzun'un mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlem söz konusu değildir." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 21
  • Cerrah 7 ay önce Şikayet Et
    Milli menfaatleri ilgilendiren kararlarda mahkemeler bağımsız olamaz
    Cevapla
  • bircihan 7 ay önce Şikayet Et
    mahkemeye kalsa coktan türbeler gitmişti karışmayın devletin kılcal damar işlerine
    Cevapla
  • gözlemci 7 ay önce Şikayet Et
    evet bizdeki mahkemeler bazen çok acayip kararlar veriyor mahkemelerin verdiği kararlara tartışmaya açık vatan millet diyen insanlar bir de bakıyorsun ki vatanı yok etmek için elinden gelenleri yapıyor mahkemeleri de bu insanları destekliyor bence mahkemeleri biraz milliyetçi yapmak gerek vatan koruyucu yapmak gerek
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Emeklilik kazanılmış bir haktır. Adam idam bile edilse o hakkı ölmez. Rütbe ayrı birşeydir.
    Cevapla
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    bu durumlardan azade bazi cete ve mafyalar vatanseverlik,milliyetcilik kisvesi altina saklaniyor oysa gelir ve gucleri mala cokme,vergi kacakciligi,uyusturucu,fuhus,tefecilik,tehdit adam oldurmeden geliyor bircok ornegi var yurtdisina kaciyorlar hani vatanseverlik,hak hukuk yiyiyorlar hani din iman,uyusturucu,sigara,kumar,fuhus ne is varsa bu millete yapiyorlar hani milliyetcilik
    Cevapla
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    simdi eger anayasa mahkemesi veyahut aihm sureci isleyecekse bu devlete yuk olacaksa simdiden on alici faaliyetlerde bulunmak daha onemli farkli formuller olabilir devletimiz en iyisini bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar