Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldü

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 9 kişide Eris varyantının görüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 15.09.2023 09:18 GÜNCELLEME 15.09.2023 12:33
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

"YURTDIŞI TEMASLI VE AYNI İLDELER"

Bakan Koca, "Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız." açıklamasında bulundu.

ERİS VARYANTI (ERİS VİRÜSÜ) NEDİR? 

Eris varyantı, COVID-19'un Omicron varyantının bir alt türü olarak tanılanmıştır. İlk olarak şubat 2023'te Güney Afrika'da tespit edilen Eris virüsünün, hızlı bir yayılımla dünyanın diğer bölgelerine de yayıldığı verisine ulaşılmıştır. DSÖ’ün son verilerine göre, eris varyantının diğer COVID-19’un varyantlarına benzer belirtilere neden olabilir. Eris varyantı, diğer varyantlardan daha bulaşıcı olup olmadığı veya daha COVİD-19’un bilinen ciddi semptomlarından daha ciddi semptomlara neden olup olmadığı da henüz tam olarak bilinmemektedir. Ancak, bazı araştırmalar da Eris varyantının önceki varyantlardan daha bulaşıcı olabileceğini göstermektedir.

 

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 101
  • memur 7 ay önce Şikayet Et
    Koskoca bakan çıkmış endişe yok diyor senin bu açıklamanla millet endişeleniyor zaten alet olmayın bu virüs oyunlarına sayın bakan
    Cevapla
  • ismail 7 ay önce Şikayet Et
    Bu gidişle Thy yi batıracaksın sayın bakan
    Cevapla
  • Aşı Simsarı 7 ay önce Şikayet Et
    Endişe edecek bişey yok... Biz bu günleri düşünerek on milyonlarca aşı stoklamıştık zaten... Milletim rahat uyusun... Ninniiiii !
    Cevapla
  • Hak 7 ay önce Şikayet Et
    Ölsem de vurdurmam
    Cevapla
  • Afrikali 7 ay önce Şikayet Et
    Bu dunya saglik orgutunun basindaki zat saglikla alakasi olmayan zat oldugunu biliyoruz kureresel cete is basinda bill gate bill gate micro soft Sahibi ne ilgisi var saglikta uyanalim Millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...