TİKA'nın desteğiyle Gürcistan'da "Organ Bağışı ve Nakil Hizmetleri" çalıştayı düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Gürcistan tarafıyla imzaladığı memorandum kapsamında Türk doktorları "Gürcistan'da Organ Bağışı ve Nakil Hizmetleri" çalıştayı düzenledi.

TİKA'nın desteğiyle Gürcistan'da "Organ Bağışı ve Nakil Hizmetleri" çalıştayı düzenlendi
TİKA'nın desteğiyle Gürcistan'da "Organ Bağışı ve Nakil Hizmetleri" çalıştayı düzenlendi
GİRİŞ 15.09.2023 14:04 GÜNCELLEME 15.09.2023 14:04

Tiflis'te bir hastanede gerçekleştirilen programın açılışına Gürcistan Transplantoloji Uzmanlar Birliği Başkanı Gia Tomadze, TİKA Tiflis Koordinatörü Tuba Özütok, 12 Türk doktorundan oluşan heyet ile Gürcü uzmanlar katıldı.

Tomadze burada yaptığı konuşmada, Gürcistan'ın böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Çalıştayın teorik ve pratik bölümlerden oluştuğunu aktaran Tomadze, programın gerçekleştirilmesi dolayısıyla TİKA'ya teşekkür etti.

AA muhabirine konuşan Türkiye Organ Nakli Vakfı Üyesi ve Türkiye Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fethi Gül ise Gürcistan'da 2. kez organ bağışı ve nakil konulu çalıştay düzenlendiğini kaydetti.

Gül, TİKA'nın desteği ve Türk Yoğun Bakım ile Türkiye Organ Nakli Vakfının işbirliğinde düzenlenen program kapsamında Türk doktorların Gürcü meslektaşlarıyla tecrübeleri paylaşacaklarını aktardı.

Gül, bir gün sürecek olan Tiflis'teki 2. çalıştay sırasında özelikle donör bakımı ve donasyon ile ilgili etik kuralları konularının ele alınacağını dile getirdi.

Gürcistan'ın İşgal Edilmiş Bölgelerdeki Yerinden Edilmiş İnsanlar, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı ve TİKA arasındaki işbirliği kapsamında düzenlenen çalıştay hakkında konuşan TİKA Tiflis Koordinatörü Özütok ise, TİKA'nın 1994'ten beri Gürcistan'da çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiğini kaydederek, diğer konularda olduğu gibi sağlık alanında da iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu