Ayasofya restorasyona giriyor: Caminin kapatılacağı iddiaları yalanlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya Camii restorasyonunun 50 yıl süreceği ve ibadete kapalı olacağı iddiasını yalanladı.

Ayasofya restorasyona giriyor: Caminin kapatılacağı iddiaları yalanlandı
Ayasofya restorasyona giriyor: Caminin kapatılacağı iddiaları yalanlandı
GİRİŞ 15.09.2023 19:50 GÜNCELLEME 15.09.2023 19:50
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Açıldığı ilk günden itibaren milyonlarca Müslümanın ibadet ettiği Ayasofya önümüzdeki günlerde kapsamlı bir restorasyona alınacak. Cami ibadete ve ziyarete açık olacak ve minareler dahil tüm bina depreme karşı güçlendirilecek. Ayrıca, caminin dış cephelerinde beton harç temizliği ve üç boyutlu tarama ile belgeleme işlemi de gerçekleştirilecek.

YİNE YALAN HABER!

Tarihi yapı için güçlendirme çalışmaları sürerken her yapılan işe karşı olan gruptan bir takım iddialar sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Restorasyonun 50 yıl süreceği ve bu süre zarfında caminin ibadete kapalı olacağı gibi yalan haberler sonrası konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

İDDİALAR YALANLANDI

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restorasyonunun 50 yıl süreceği, bu sürede ibadet ve ziyarete kapalı olacağı iddiasını yalanladı.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restorasyonunun 50 yıl süreceği ve bu sürede ibadet ve ziyarete kapalı olacağı iddiası doğru değildir. 1'inci etabın Ocak 2024, ikinci etabın ise 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bu süreçte ibadet ve ziyarete açık olacaktır.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 30
  • Misafirü 7 ay önce Şikayet Et
    Zillet ihanetin herşeyi yalan dolan fitne
    Cevapla
  • B gz 7 ay önce Şikayet Et
    Yuh hayvan bu kadar büyük yalan olurmu
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yalan haber yapana ceza verilmediği sürece arkası kesilmez...
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 7 ay önce Şikayet Et
    yalan ve algılar piyasaya çıktığı anda çürütülmelidir. 1 hafta boyunca neden gerekli önlemi almadınız. yalan dünyayı kaç kez dolandıdıktan sonra çürütmek olmaz.
    Cevapla
  • Sivaslı 7 ay önce Şikayet Et
    Adamların dını imanı kitabı yalan doğru yokkı ha onlar konuşmuş ha bizim köyden köpek havlamış sen nıye panık panık yaptın o guruh ne derse bız zaten yalan oldunu biliyoruz sende bıraz onlara meylın var sanirim
    Cevapla
  • Envers 7 ay önce Şikayet Et
    Peki yalanı ortaya atana bı ceza varmı yok yarın tekrar yalanı arıcak CHP gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!