Gara'ya peş peşe hava harekatları... MSB: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

MSB Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde bulunan terörist hedeflerine yönelik 13 ve 15 Eylül'de gerçekleştirilen hava harekatlarında 31 hedefin imha edilerek çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 16.09.2023 09:40 GÜNCELLEME 16.09.2023 09:53
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yer alan terörist hedeflerine 13 ve 15 Eylül'de düzenlenen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 31 hedefin imha edildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın kuzeyinden Türk halkına ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan terörist hedeflerine 13 ve 15 Eylül'de hava harekatları düzenlendi.

SÖZDE ÜST DÜZEY TERÖRİSTLERE DARBE

Söz konusu harekatlarla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 31 hedef imha edildi. Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

MASUMLARIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 65
  • Avşaroğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel. Rabbim muvaffakiyet versin, başarılarınızı artırsın. Amerika haininin 50 ya da 80 bin (rivayetler böyle) tırla getirdiği cümle silahları da yer ile yeksan edersiniz inşaallah. Rabbim sizleri korusun.
    Cevapla
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    Türke düşman olmanın bedeli ağır olur o zaman çeksinler o malum zilleti
    Cevapla
  • Yunus 7 ay önce Şikayet Et
    ulkemiz misaki milliyi yani Halep Kerkuk.hattini misaki milliye katmadan tam olarak rahat etmez teror bitmez bu vesile ile yine hatirlatalim Turkleri kardes goren,huzura ve barisa ermek isteyen kurt kardeslerde bunu talep etmeli dillendirmelidir bolgedeki.kazan kazan budur bu olacaktir biznaAllah rahmetli Kurt cumhurbaskanimiz Turgut Ozali da cozum projeksiyonu buydu
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    MEALİ : Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti öncesi bu harekatın verdiği mesaj nedir? Bak ABD "şimdilik" yıllardır desteklediğin PKK'lıları vuruyorum. Ama devamında "ABD CONİlerini de vurabilirim"..
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam, sürekli harekat, "bir gece ansızın gelebiliriz" safsatası bitsin, sürekli taarruz başlasın, sessiz ve derinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi