Bakan Yerlikaya duyurdu! 8 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon: 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalathanelerine ve imalatçılarına yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, 42 "zehir taciri"nin yakalandığını açıkladı. İşte ele geçirilen uyuşturucu maddeleri...

GİRİŞ 16.09.2023 20:53 GÜNCELLEME 16.09.2023 20:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Antalya, Sakarya, Bingöl, Osmaniye, Adıyaman, Ağrı, Konya ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda 42 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı.

ANTALYA

Açıklamaya göre, Antalya’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu madde imalathanelerine ve imalatçılarına yönelik düzenlediği operasyonda 20 kişi yakalandı. Şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 2 kişiye ise adli kontrol kararı verildi.

SAKARYA

Sakarya İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonlarda 46 kilogram kubar esrar, 2 kilogram muhtelif uyuşturucu ele geçirildi ve 6 kişi yakalandı.

BİNGÖL

Bingöl’de İl Jandarma Komutanlığının düzenlediği operasyonda 45 kilogram kubar esrar ve 75 kilogram toz esrar ele geçirildi.

OSMANİYE

Osmaniye’de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar sonucunda 27 kilogram kubar esrar ve 1 kilogram toz esrar ele geçirilirken, 1 kişi yakalandı.

ADIYAMAN

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün düzenlediği operasyonda 16 kilogram kubar esrar ele geçirilerek, 6 kişi yakalandı.

AĞRI

Ağrı’da ise İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda 15 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi ve 3 kişi yakalandı.

KONYA

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün düzenlediği operasyonda 22 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 6 kişi yakalandı.

BURSA

Bursa’da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 kilogram kubar esrar ele geçirdi.

"MİLLETİMİZİN DUALARI SİZİNLE"

Paylaşımında operasyon görüntülerine de yer veren Yerlikaya, "Operasyonu düzenleyen kahraman emniyetimizi, kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duaları sizinle.. Geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." ifadesini kullandı.

TOPLAM 42 KİŞİ YAKALANDI

8 şehirde yapılan operasyonlarda toplam 42 kişi yakalanırken, 136 kilogram kubar esrar, 76 kilogram toz esrar, 22 bin adet uyuşturucu hap ve 17 kilogram muhtelif uyuşturucu madde ele geçirildi.

ANKARA'DA ÖNEMLİ OPERASYON

Öte yandan, Ankara'nın Altındağ ilçesinde de uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen bir şüpheli gözaltına alındı.

Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Kale Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen T.O'nun adresine operasyon düzenledi.

Şüphelinin adresinde 707 adet uyuşturucu hap, satışa hazır halde 282 adet folyoya sarılı esrar ve 32 gram poşetlenmemiş esrar ele geçirildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Yetersiz 7 ay önce Şikayet Et
    Emeğinize sağlık ama hepsi boşuna maalesef. Bunlar küçük balık, bir hafta sürmez başka bir yerde başka kişiler tarafından aynı işletme devam eder. Önemli olan yurt içi ve dışı büyük balıklar, kendilerinin ve yakın çevresinin canını yakacaksın.
    Cevapla
  • Zek 7 ay önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Murat gözükara 7 ay önce Şikayet Et
    Boşşş işler yasayı değiştirin.... İşlerine gelmiyor yukarının... Hepsi serbest...
    Cevapla
  • Murat gözükara 7 ay önce Şikayet Et
    Bu yasalara hepsi serbest... Önce yasayı değiştirin....
    Cevapla
  • Ayarcı 7 ay önce Şikayet Et
    Uyuşturucu imalatı yapan, satan, taşıyan ve patronları İDAM EDİLMELİDİR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu