CHP'li Faik Öztrak: Tüzüğümüzden programımıza yenileneceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Yenileneceğiz. Bu süreçte etik sınırları aşmayan her tartışmayı, istişareyi, hataların düzeltilmesi, mücadelemizin güçlenmesi için fırsat olarak göreceğiz." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 18.09.2023 18:39 GÜNCELLEME 18.09.2023 19:12
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı devam ederken açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, partinin il kongrelerinin hızla tamamladığını, kurulda seçim hazırlıklarını da değerlendirdiklerini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, muhalefeti kavgalı gösterme çabalarına izin vermeyeceklerini belirterek, "Yüz yıllık bir parti olmanın gururuyla, Atatürk'ün kurduğu parti olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Yenileneceğiz. Bu süreçte etik sınırları aşmayan her tartışmayı, istişareyi, hataların düzeltilmesi, mücadelemizin güçlenmesi için fırsat olarak göreceğiz." sözlerini kullandı.

'SİLKİNİP AYAĞA KALKACAĞIZ"

Yaklaşan yerel seçimlere dikkati çeken Faik Öztrak, "Yılgınlığa teslim olamayız. Silkinip ayağa kalkacağız. Önceki seçimde eksik yaptıklarımızı giderecek, hatalı yaptıklarımızı düzelteceğiz.

KILIÇDAROĞLU'YLA YOLA DEVAM MESAJI: ADAYIMIZ SEÇMENİN YÜZDE 48'İNİ BİR ARAYA GETİRDİ

Mayıs seçimlerinde istediğimiz sonucu alamadığımız için herkesten çok biz üzüldük ama Erdoğan'ın en büyük kabusu olan bir başka hususu da görmezden gelemeyiz, geçtiğimiz seçimde bizim Cumhurbaşkanı adayımız seçmenin yüzde 48'ini bir araya getirdi." dedi.

"CHP'Lİ BAŞKANLAR TARAFINDAN YÖNETİLEN BELEDİYELER VATANDAŞA HİZMETİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ VERDİ"

"Yüzde 48'lik muhalefeti dağıtmalarına, kavgalı bir ev olarak gösterme çabalarına" izin vermeyeceklerini dile getiren Öztrak, şunları söyledi:

"Yüz yıllık bir parti olmanın gururuyla Atatürk'ün kurduğu parti olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Yenileneceğiz. Bu süreçte etik sınırları aşmayan her tartışmayı, istişareyi, hataların düzeltilmesi, mücadelemizin güçlenmesi için fırsat olarak göreceğiz. Yenilenme sürecimizi bu ruhla sürdürerek, bir demokrasi şöleni olacak kurultayımıza hızla ilerleyeceğiz, bir yandan da tüzüğümüzden programımıza kadar, parti işleyişiyle ilgili dokümanları yenileyeceğiz. Son yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanmıştık. O günden bugüne, CHP'li başkanlar tarafından yönetilen belediyeler vatandaşa hizmetin en güzel örneklerini verdi."

Öztrak, siyasetin iddia demek olduğunu belirterek, "Bu seçimde tüm büyükşehir belediyelerini kazanmayı ve tüm vatandaşlarımızı hak ettikleri sosyal demokrat belediyecilikle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

CHP KONGRELERİNDEKİ KAVGALAR

Öztrak, açıklamasının ardından bir gazetecinin partisinin il kongrelerinde meydana gelen olaylarla ilgili sorusuna, "Diğer partilerde olduğu gibi bizim kongrelerimizde de bazen istenmeyen manzaralarla, durumlarla karşılaşılabiliyor. Genel Başkanımızın talimatıyla arkadaşlarımızı görevlendirdik. İnceleme sonuçlarına göre hareket edeceğiz." yanıtını verdi.

ÖZGÜR ÖZEL İLE YAŞANAN POLEMİK

"Karaman kongresinde Genel Başkan adayı Özgür Özel ile aranızda bir MYK polemiği oldu. Özel'in ifadeleri MYK'nin gündemine geldi mi? Özel'in MYK üyelerine yönelik söylemleri hakkında bir açıklamanız olacak mı?" sorusu üzerine Öztrak, "söylenmesi gerekenlerin Karaman kongresinde söylendiğini" ifade etti.

Soru üzerine İzmir kongresindeki olaylarla ilgili gerekli araştırmanın başlatıldığını dile getiren Faik Öztrak, "Özgür Özel artık MYK toplantılarına katılamayacağını duyurdu. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusuna da "bunun Özel'in tercihi olduğu" cevabını verdi.

"Özgür Özel, İzmir kongresinde kendisine yönelik protestoların blok liste, çarşaf liste tartışması olduğunu belirtti ve örgütün çarşaf listeden taviz vermemesi gerektiğini söyledi. Buna ilişkin yorumunuz ne olur?" sorusu üzerine Öztrak, "Kongrede örgüt kararını vermiş. Bu konuda benim söyleyeceğim bir şey yok." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • bircihan 7 ay önce Şikayet Et
    tüzüğünüz çok darbe gördü yüzüğünuze iyi bakın acısı geçmez ger seçim millet tüzüğünüze zarar verdi sandıkları tüzüğünüzü patlattı tüzük önemli
    Cevapla
  • vatansever32 7 ay önce Şikayet Et
    yakınımda tanıdığım chp li olanlar, akrabalarımda dahil. hepsi din ezan düşmanı. kurban kesene laf ederler kurbanı kestikten sonra yemeye gelirler içine düşerler. ezan okunur sesini kısın derler. siz bu kafayı değiştirmediğiniz sürece ancak birbirinizi yumruklarsınız. bu şahıslardan 1.olarak istiklal marşımızı tekrar tekrar okuyup anlamalarını istiyorum. başka birşey değil.
    Cevapla
  • hüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    inşaalah siyaset arenasından yok olup gidersiniz de bu ülke rahat bir nefes alır
    Cevapla
  • tttttt 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın tırak. Önce biz siz silkelenin. Yıllardır parti diye chp ye çöreklenerek, partinize ve ülkeye hiç bir fayda vermeden sülaler boyu yaşadınız. Ekemk elden su gölden gitti. Biraz utanma yok mu. Yüzünüzde mi kızarmıyor. Şiştiniz kocaman oldunuz.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 7 ay önce Şikayet Et
    pardon CHP li belediyeler çokmu güzel çalışıyor dediniz Yerel seçimlerde kim nasıl çalışıyor vatandaş sandıkta tercihini ortaya koyacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!