Artvin'de kuduz karantinası! Tam 6 ay sürecek!

Artvin'in Arhavi ilçesinde sahibini ısırdıktan sonra ölen bir köpekte kuduz teşhisi konulması üzerine 3 köy 6 aylığına karantinaya alındı.

Artvin'de kuduz karantinası! Tam 6 ay sürecek!
Artvin'de kuduz karantinası! Tam 6 ay sürecek!
GİRİŞ 19.09.2023 22:13 GÜNCELLEME 20.09.2023 15:30
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Artvin'in Arhavı ilçesindeki Yolgeçen köyünde yaşanan elim olayda, M.G. isimli vatandaş, sahiplendiği köpek tarafından ısırıldı. Sahibini ısıran köpeğin bir sonra ölmesinin ardından yapılan araştırmada köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Artvin'de kuduz karantinası! Tam 6 ay sürecek!

3 KÖY 6 AYLIĞINA KUDUZ KARANTİNASINA ALINDI

Söz konusu gelişmenin ardından Artvin'in Arhavi ilçesinde yer alan Yolgeçen, Kavak ve Ulaş köyleri 6 aylığına kuduz karantinasına alındı.

Köpeğinin boynunu sıkan tasmayı açmak için yanına yaklaştığında köpeğinin saldırısına uğrayan M.G., vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. M.G., Rize Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Veteriner hekim kontrolünde tedavisi yapılan köpeğin çok kısa bir süre sonra ölmesi üzerine şüphelenen Arhavi İlçe Tarım Müdürlüğü, köpeğin leşini otopsi için Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi.

Otopsi sonucuna göre köpeğe 'kuduz' teşhisi konulması üzerine, Yolgeçen, Kavak ve Ulaş köyleri 6 ay süreyle karantina altına alındı. Hayvan hareketliliğini ilgilendiren karantinada, ekipler bölgede çalışmalarına başladı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    en basit, en basit çok basit köpek sorunu ile bile baş edemiyoruz. Kangren haline geliyor, çıldırmamak elde değil arkadaş ya
    Cevapla
  • Aydın a 7 ay önce Şikayet Et
    Bir kaç bayan Hopa da barınak basar köpekleri salarsa ve belediye sessiz kalırsa bu köpek ısırmaları daha çok artar. Sokaklar başı boş hayvanlarla dolu. Ama bu hayvansever denilen arkadaşlar barınak basana kadar gitsinler barınakta hayvan beslesinler. Gönüllü çalışsınlar
    Cevapla
  • Kırsehirli 7 ay önce Şikayet Et
    Kuduz çok büyük bir tehlike, belediyeler buna önlem almalı
    Cevapla
  • AdanaLıKardeşiniz 7 ay önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun erken tesbitler önlemler mutlak hayat kurtarıcı önemesahip.Allah korusun 25 yıl kadar önce Bingöl il genelinde kuduz vakası görülmüştü ciddi boyuta ulaşmıştı gayet iyi hatırlıyorum o günleri tabiki etkin mücadelede gerektiriyor hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız şu süreçte dikkatli olmalılar.
    Cevapla
  • Sedef 7 ay önce Şikayet Et
    Mülteci severler ile hayvan severlerin bu ülkeye verdiği ve vereceği zararı ileride çok daha iyi anlayacaksınız.
    Cevapla
  • Dsdsdss 7 ay önce Şikayet Et
    Şennur evine al besle o zaman ;))
    Cevapla
  • Şennur Yıldırım 7 ay önce Şikayet Et
    Senin varlığın kadar tehlikeli olabileceğini düşünmüyorum...
    Cevapla
  • CESUR 7 ay önce Şikayet Et
    SENİN Verdiğin Zarardan Daha Fazla Kimse ZARAR VEREMEZ.Kuduruk ŞEY
    Cevapla
  • utanın 7 ay önce Şikayet Et
    Artvin İl Sağlık Müdürünün istifa etmesi gerekmez mi, Her onurlu yöneticinin yapması gereken tek şey istifadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den