Sosyal medya provokatörlerine 13 ilde operasyon!

Sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 13 ilde 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

GİRİŞ 20.09.2023 11:08 GÜNCELLEME 20.09.2023 11:08
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

Başsavcılık tarafından söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen suçlardan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 2/1-k maddesinde düzenlenen toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABER REPORT VE AJANS MUHBİR HESAP YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA

Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticileri "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından gözaltına alındı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 94
  • asım 7 ay önce Şikayet Et
    fitne öldürmekten daha kötüdür bunların asılmaları lazım.
    Cevapla
  • Turk işçi 7 ay önce Şikayet Et
    1 takım trollerin ülke insanına nasıl buradan saldırdığını ibret ile izliyor Türk halkı demek savaş çıksa direk Arap tarafındayız bu yorumlardan bu cikar
    Cevapla
  • ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    tipik bir dolarlık ayak takımı fetöcü . Allah laneti üzerinize olsun gönüllü fitne fesatcı şeytanın zürriyeti. hesap günü çok yakın.
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Git işine sen de Yunan yada ermeni tarafında olacağını onayladin..
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılarada oporosyon yapın yanlarına kar kalıyır yasalar ağırlaştırılmalı
    Cevapla
  • Soner 7 ay önce Şikayet Et
    Provakasyon yapan milletvekili ve belediye başkanları hatta parti başkanları chpkk'lilar ne olcak peki?
    Cevapla
  • konyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Irkçılık falan diye bize ne Suriyelileri ne de kaçak göçmenleri kabul ettirebilirsiniz. Ülkemizin istilasi öyle ya da böyle son bulacak. Suriyelilere devlet 40 milyar dolar harcamış, hala savunanlar var. Ülke ekonomisi ortada, deprem bölgesi için 100 milyar dolarlık kaynağa ihtiyaç var. Biz hala Suriyelileri besliyoruz.
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    sen sahneleneni seyretmeye devam et. Yakında işçi ithal edildiğinde anlarsın. Millet zannediyor ki giden suriyelilerin yerine kendileri çalışacak. siz bedavacılığa devam edin. ithalat daha da artınca göreceğiz olanları
    Cevapla
  • Osman çalık 7 ay önce Şikayet Et
    Bu sözlerde ne insanilik ne de müslümanlık var ne de vizyon suç şahsidir hiç kimsenin başkasını dışlamaya hakkı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri