Sosyal medya provokatörlerine 13 ilde operasyon!
Sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından 13 ilde 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.
Başsavcılık tarafından söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen suçlardan soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 2/1-k maddesinde düzenlenen toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
HABER REPORT VE AJANS MUHBİR HESAP YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA
Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticileri "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından gözaltına alındı.
-
asım 3 yıl önce Şikayet Etfitne öldürmekten daha kötüdür bunların asılmaları lazım.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Turk işçi 3 yıl önce Şikayet Et1 takım trollerin ülke insanına nasıl buradan saldırdığını ibret ile izliyor Türk halkı demek savaş çıksa direk Arap tarafındayız bu yorumlardan bu cikarBeğen Toplam 5 beğeni
-
ahmet 3 yıl önce Şikayet Ettipik bir dolarlık ayak takımı fetöcü . Allah laneti üzerinize olsun gönüllü fitne fesatcı şeytanın zürriyeti. hesap günü çok yakın.Beğen
-
Mustafa 3 yıl önce Şikayet EtGit işine sen de Yunan yada ermeni tarafında olacağını onayladin..Beğen Toplam 1 beğeni