Başıboş köpekler için yeni önlemler!

Başıboş sokak köpekleri uzun süredir tartışma konusu. Soruna çözüm bulabilmek için 3 bakanlık harekete geçti. Bu köpekler için toplanma ve kısırlaştırma merkezlerinin oluşturulması öneriler arasında.

GİRİŞ 20.09.2023 12:53 GÜNCELLEME 20.09.2023 13:01
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Başıboş sokak köpeklerine karşı yeni tedbirler yolda. 3 bakanlık, sorununun çözümü için birlikte çalışacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çözüm önerilerini oluşturmak için bir komisyon kuruldu.

İçişleri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarından temsilcilerin yer aldığı komisyon, alınacak çerçeve tedbirleri belirledi.

Buna göre, başıboş köpekler hızla kısırlaştırılacak. Evcil hayvanlarını sokağa terk edenlere yönelik daha caydırıcı tedbirler alınacak.

Köpeklerin sahiplendirilmesi teşvik edilecek. Büyükşehirler başta olmak üzere illerde ve ilçelerde toplanma ve kısırlaştırma merkezlerinin kurulması da öneriler arasında.

Barınak açılması ve kısırlaştırma işlemlerinde de yeni bi uygulama söz konusu.

Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle belediyelerin bu sorumluluğu yerine getiremezse bu işlemeri Tarım ve Orman Bakanlığı yapacak.

Bakanlığa ait bazı arazilerin toplanma merkezi ve barınak olarak kullanılmasının önü açılacak.

Kısırlaştırma uygulamaları konusunda veterinerlik fakültelerinden de tıbbi destek alınacak.

Söz konusu tedbirlere ilişkin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kabine toplantısında bir sunum yapması da bekleniyor.

KAYNAK: NTV
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • edip 7 ay önce Şikayet Et
    öldürün gitsin, benim paramla bana saldırıyor itler
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Amerika 1 senede milyonlarca köpek itlaf ediyor
    Cevapla
  • Merve YILDIZ 7 ay önce Şikayet Et
    Sakraya Beşköprü mahallesinde 7 8 tane grup halinde dolaşan köpekler var özellikle sabah saatlerinde çocuklarımı servise korka korka getiriyorum kızımın aşırı korkusu var görünce hemen panikler çocuklar sokağa çıkamıyor aşırı fazlalar ve çok büyükler bir kackere saldırma tehlikesi yaşadık lütfen bu bölgede araştırılsın.
    Cevapla
  • Derbeder 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim arkadas motorla giderken saldırdılar motoru düşürüp cocugu isirildilar kuduz oldu neyseki uzun süren tedavide geçti
    Cevapla
  • Saliha Karapınarlı 7 ay önce Şikayet Et
    Sokak hayvanları insanlarla birlikte yaşayarak sosyallesmiş canlılardır. Acil olarak kısırlaştırma seferberliği ilan edilmelidir, özel veterinerler de belli sayıda kısırlaştirmaya katkı sağlamalıdır. Kısirlastırilan hayvanlar alındığı yere bırakılmalıdır. Devlet mama konusunda gönüllülere destek olmalıdır. Agresif köpekler eğitilebilir. Aç olan insan da hayvan da agresif olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı