6 yıldır firariydi! 3 ByLock hesabı kullanan FETÖ'cü tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu, 6 yıldır firari olan örgüt üyesi Sincan'da yakalandı. 3 farklı ByLock hesabı bulunan azılı FETÖ'cü Baş'ın Polis Akademisi sınav sorularının dağıtılmasına aracılık yaptığı da ortaya çıktı.

6 yıldır firariydi! 3 ByLock hesabı kullanan FETÖ'cü tutuklandı
6 yıldır firariydi! 3 ByLock hesabı kullanan FETÖ'cü tutuklandı
GİRİŞ 20.09.2023 23:16 GÜNCELLEME 20.09.2023 23:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 6 yıldır firari olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün dershane ve yurtlarında yöneticilik yapan, örgüt içerisinde "büyük bölge talebe mesulü" olarak tabir edilen, askeri okul öğrencileri ve polis akademisi öğrencilerinden sorumlu "Ömer" kod adlı Ebubekir Şafak Baş'ın, Sincan ilçesinde kayıtsız ikamet ettiği adreste yakalandığı bildirildi.

POLİS AKADEMİSİ SORULARININ DAĞITILMASINA ARACILIK YAPTI

Şüpheli Baş'ın 3 farklı ByLock hesabının bulunduğu, örgüte ait yurt ve dershanelerde yöneticilik yaptığı, Polis Akademisi sınav sorularının dağıtılmasına aracılık yaptığı, örgüt adına para topladığı, örgütün talimatları doğrultusunda Bank Asya'ya para yatıran şahıslardan olduğu, 17/25 Aralık sürecinden sonra örgütü destekleyici nitelikte gösteri ve yürüyüşlere katıldığı tespit edildiği kaydedildi.

Baş'ın, yapılan adli işlemlerin ardından, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ne zaman nerede söyledi iftira atma adamlar Boydak gibi Türkiye nin sayılı zengini tutukladı Mehmet ekşi kim oluyor suçluysa yakında oda girer kodese
    Cevapla
  • Misafirim 7 ay önce Şikayet Et
    Vay namussuz vay...Vatan hayini,ırz düşmanı . Kahrolası...
    Cevapla
  • millet 7 ay önce Şikayet Et
    "bizi aldatan bizden değil" bunlara söylenecek söz
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bunları topluyorsunuzda tff nin başındaki mehmet büyükekşide cep telefonunda baylok yüklü oldugunu söyledi peki ona niye dokunmuyorsunuz baylok kullanan ikiyemi ayrılıyor işadamı olunca dokunmayın gariban olunca konunun
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hainin ayakkabısına bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu