Tütün ve alkol satış yasağı genişletildi! Artık oralarda da yasak

Tarım Bakanlığı’nın, yönetmelik değişikliğine göre sağlık, kültür, spor ve eğitim kurumlarının bütün yerleşkelerinde satış olmayacak. Akaryakıt istasyonlarında alkollü içki satışı tamamen yasaklandı.

GİRİŞ 21.09.2023 08:00 GÜNCELLEME 21.09.2023 08:58
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Tütün mamulleri ve alkollü içki satışı ile sunumuna ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

İŞTE SATIŞIN YASAK OLDUĞU YERLER

Buna göre, sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde ve bunların yerleşkelerinde alkollü içki ve tütün mamullerinin satışı yapılamayacak. Bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile bu hizmetin verildiği yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri yerleşke sınırları içinde kabul edilecek.

Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmelik ile akaryakıt istasyonlarındaki alkollü içki satışına ilişkin esneklik de kaldırıldı. Mevcut düzenlemede, akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında hacmen yüzde 5’ten az alkol içeren alkollü içkilerin satışı yapılabiliyordu. Yeni yönetmelikle akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içki satışı ve sunumu tümüyle yasaklandı.

BİR YIL SONRA UYGULAMAYA GİRECEK
Ayrıca, açık alkollü içki satışı yapılan yerlerin içinde veya bu yerlerin tamamen bağımsız olmayan bölümlerinde faaliyette bulunmak üzere perakende satış belgesi başvurusunda bulunanlara, perakende satış faaliyetine ilişkin farklı bir iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunsa dahi, tütün mamulü veya alkollü içki perakende satış belgesi düzenlenemeyecek. Alkollü içki satışı ve sunumu ile tütün ürünlerinin satışına ilişkin yeni kurallar bir yıl sonra uygulamaya girecek.

Tütün ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalara ait araçlara ilişkin de yeni kurallar getirildi. Buna göre, sigara dağıtım araçlarında ticaret unvanlarıyla firma bilgilerine, hiçbir logo ve kısaltma kullanılmaksızın, beyaz zemin üzerine siyah renkte ve ancak bu araçların yan yüzeylerinde ve bir yan yüzey alanının yüzde onunu aşmayacak oranda yer verilebilecek. Tütün ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların kullandıkları dağıtım araçlarının tamamı beyaz renkte olacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Boş işler 7 ay önce Şikayet Et
    Kafelerde, kapalı yerlerde fosur fosur içiliyor, yasağı dinleyen kim? İstediğin kadar yasakla.Boş işler bakanlığı.
    Cevapla
  • Ekrem 7 ay önce Şikayet Et
    Siz neden bahsediyorsunuz. Ben kendi evime girerken bile, bu "sigara tüttürenler teşkilatı"'na üye birinin suratıma duman üflemesine mâni olamıyorum. Tuvalet havalandırmasına naylon çektim, yazın camları bile açamıyorum. Bu nasıl bir zulümdür. Artık tedbirli gezip üstüme üstüme duman üfleyene biber gazı sıkmayı ciddi ciddi düşünüyorum.
    Cevapla
  • Bülent 7 ay önce Şikayet Et
    Uyuşturucuyu önleyin kardeşim diğerleri faso fiso
    Cevapla
  • Misafir29 7 ay önce Şikayet Et
    cehepenin yobazları duymasın
    Cevapla
  • Hatipoğluisa 7 ay önce Şikayet Et
    Gayet yerinde bir karar.Benzin istasynları ve yol üstündeki içki satan yerlerden alınan alkollu içecekler yollarda tüketiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti