Ankara'da gaybubet evi operasyonu: 13 kişi yakalandı!

Ankara, Adana ve Edirne'de peş peşe FETÖ'ye düzenlenen operasyonlarda çok sayıda terörist gözaltına alındı. Ankara'da da gaybubet evi operasyonunda 16 şüpheli, sanık ve hükümlünün yakalanmasına yönelik operasyonda 13 kişi yakalandı.

Ankara'da gaybubet evi operasyonu: 13 kişi yakalandı!
Ankara'da gaybubet evi operasyonu: 13 kişi yakalandı!
GİRİŞ 21.09.2023 11:16 GÜNCELLEME 21.09.2023 11:16
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Bylock programı kullanıcısı olduğu tespit edilen FETÖ/PDY mensubu 13 kişi 'gaybubet' adı verilen örgüt evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Ankara’da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi amacıyla İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda; örgüt üyelerinin gaybubet adı verilen örgüt evlerinde saklandığına dair bilgiler elde edildi.

Yapılan tespitlerin ardından silahlı terör örgütüne üye olma suçu kapsamında aranma kaydı bulunan ve aralarında şifreli haberleşme programı olan Bylock programı kullanıcılarının, 'emniyet mahrem imamlarının' ve kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç şahısların olduğu 16 kişiye yönelik 17 adreste operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı operasyon neticesinde 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde 3 şahsın da yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ADANA'DA DA FETÖ OPERASYONU

 Adana'da FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski komiser yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık 6 aydır aranan eski komiser Ahmet Emre Paksoy'un (36) merkez Çukurova ilçesindeki ikametine gittiğini belirledi.

Ekipler, adrese baskın yaparak Paksoy'u yakaladı.

FETÖ'ye ait özel liseden mezun olduğu öğrenilen Paksoy'un örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve örgütsel toplantılara katıldığı belirtildi.

Hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

EDİRNE'DE 8 FETÖ'CÜ TUTUKLANDI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan 9 FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesinden 8'i tutuklandı, 1'i ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan, 5’i hakkında arama kararı, 4’ü hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan istinafta dosyası ve yurt dışına çıkma yasakları olan toplam 9 FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi, İl Jandarma Komutanlığı TEM, JASAT ve Asayiş timlerince yapılan müşterek faaliyet sonucu yakalandı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından yakalanan şahıslardan 8'i sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması, asayiş ortamının sağlanması ve yasa dışı faaliyeti olan kişi veya kişilerin yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini sağlamak amacıyla titiz ve gayretli çalışmaların aralıksız olarak süreceği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Yiğido SİVAS 7 ay önce Şikayet Et
    Soruların cevap anahtarlarını çalan baş hainler binlerce fetöcülere verip sınav kazanıp kamuya GİRDİLER çatır çatır maaş alıyorlar dışardaki garibanların hakkını yediler HAİNLER
    Cevapla
  • karadenizli 7 ay önce Şikayet Et
    MEB dE açiğa alınıp geri dönenler okulları karargaha çeviriyorlar
    Cevapla
  • ddd 7 ay önce Şikayet Et
    akademiye de sırasının gelmesini bekliyoruz. adamlar gizleme gereği bile duymuyor. hiçbir şeye gerek yok, dil puanlarına ve IELTS sınavı sonuçlarına bakılsa yüzde90ı ortaya çıkar haramzade fetöcülerin amaa neden yapılmıyor. ucu bize dokunmasın diye birileri engelliyor mu? artık buna inanmaya başladım.
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    15 Temmuzdan sonra kurulan partilere iyi bakın. Sonra Hakim-Doktor, Savcı-Doktor evliliklerine iyi bakın. Gece karanlığında ay gibi. İYİ hasılat kaldırırsınız.
    Cevapla
  • Nalan 7 ay önce Şikayet Et
    Bunların bilgilendirilmesi lazım. Yaşadıklarının İslamiyet ile alakası yok. Temelde itikadi olarak hatalılar. Allah'tan başka ilah yoktur. Hz Muhammed son peygamberdir. Bundan başka yol yok. Ne Mesih. Ne mehdi ne muceddit. Ne de okuduklari abuk subuk hikayeler. Hepsi boş ve yanıltıcı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!