CHP İstanbul İl Başkanlığı için ilk aday belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, partisinin İstanbul İl Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

GİRİŞ 24.09.2023 03:00 GÜNCELLEME 24.09.2023 10:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul İl Başkanlığında bir araya gelen partililere hitaben konuşan Çelik, CHP'nin 100'üncü yaşında parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğini kaydetti.

Örgütlerinin parti içi demokrasiyi güçlendirmek için kadınlara ve gençlere siyasi alanda daha fazla alan açmak için sesini yükseltmeye devam edeceğini belirten Çelik, "Parti örgütümüz ön seçim, dönem kuralı, karar alma süreçlerini etkin katılım konularında sesini yükseltmeye devam edecektir." dedi.

Çelik, CHP’nin kongre ve kurultay süreçlerinden mutlaka güçlenerek çıkacağını anlatarak, "Partimiz bu ülke için hayati bir ihtiyaçtır. Partimizin hedefleri için mücadele eden her birimiz bu topraklarda umudu yeniden aşılamak zorundayız. Bu bağlamda, CHP'nin yöneticileri olarak tarihi sorumluluğumuzun farkındayız. Ne yazık ki 2023 seçimlerini kazanamadık. Çok inandığımız, çok yaklaştığımız bu seçimde başarı elde edemedik." diye konuştu.

Çelik, 2019'da elde ettiğimiz tarihi İstanbul zaferini 2024'te yeniden perçinleyeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"İstanbul'u yeniden kazanacağız. Meclis çoğunluğunu sağlayacağız, tüm engellemeleri ortadan kaldıracağız, bunu gerçekleştirmek için örgüt yapımızı güçlendireceğiz. Mahallelerin, gençlerin, kadınların sesi il başkanlığımızda her daim duyulacak. İl, ilçe başkanlıkları arasındaki iletişimi mutlaka güçlendireceğiz. İlçe başkanlığı makamını güçlendireceğiz. İlçelerimizin maddi manevi sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler üreteceğiz. Üye sayımızı katlayarak artıracağız. İBB, ilçe belediyelerimizle uyumlu bir yönetim modeli, örnek bir yönetim modeli uygulayacağız. Bunu örgütümüzün tüm kademeleriyle gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep birlikte yakacağımız aydınlanma meşalesine destek olmak için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Turgay 10 ay önce Şikayet Et
    Chp den ve sizden bi cacık olmaz.aha böyle r ortamda bile muhalefet seçim kazanamıyorsa derhal traşa gitmeli. Tezgahı toplayıp uzamalı. Herşey onlara altın tepside sunulmuştu oysaki.
    Cevapla
  • Yakup 10 ay önce Şikayet Et
    Parti içi demomrasi hemde chp de. Alık akıllı. Adam dededen toruna 23 dönemdir chp de kadrolu vekillik yapıyor. 15 seçimdir kaybedip altını pisletmiş başkanınız hala pişkince koltuğu işgal ediyor. Sen kalkmış parti içi demokrasiden bahsediyorsun. Hadi len
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sana Müsade Edecekmi Canan Kaftancıoğlu heee Sen Adayım Diyorsun Önce Canan dan Müsade İste..???
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 10 ay önce Şikayet Et
    Kim aday olursa olsun bay Kemal kimi isterse o kazanır.
    Cevapla
  • Safa 10 ay önce Şikayet Et
    Bu işler lafla olmaz chp ile asla olmaz !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..