Terörden temizlenen Ağrı Dağı'ndaki 'Buz Mağarası' ziyaretçilerini ağırlıyor

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın eteğindeki 'Buz Mağarası' doğası ve yapısıyla ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Terörden temizlenen Ağrı Dağı'ndaki 'Buz Mağarası' ziyaretçilerini ağırlıyor
Terörden temizlenen Ağrı Dağı'ndaki 'Buz Mağarası' ziyaretçilerini ağırlıyor
GİRİŞ 24.09.2023 09:38 GÜNCELLEME 24.09.2023 09:38

Doğubayazıt İlçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Halaç köyünün yaklaşık 3 kilometre kuzey doğusunda yer alan mağara yaklaşık 100 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde. Elips biçimli mağarayı son günlerde çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Mağarayı gezen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ranetta Gafarova, "Buz Mağarası'nı grup olarak keşfettik. Gerçekten muhteşem bir yer. Büyük bir mağara. Mağaranın içerisi yaz gününde eksi 1 derece oluyor. Buzlar var içerisinde. Gerçekten buraya insanların gelip görmesi gerekiyor. Türkiye'nin çok fazla keşfedilmemiş tarihi ve doğal güzelliği var. Herkesi bu keşfedilmemiş yerleri keşfedip görmeye davet ediyorum" diye konuştu.



Bir grup yerli ve yabancı turistle Ağrı Dağı eteklerindeki mağarayı görmek için gelen Lütfullah Tarhan, mağaranın eşsiz bir ortama sahip olduğunu söyledi.

Tarhan, "Doğa gezginleri olarak Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Buz Mağarası’na geldik. İçerisi gerçekten eşsiz ve muazzam bir ortam. Dışarısı çok sıcak olmasına rağmen mağaraya girdiğimizde çok üşüdük. Harika bir ortam. Buraya bütün doğaseverleri bekliyoruz. Eylül ayında ben bu kadar buz bulabileceğimi gerçekten hiç düşünmüyordum" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir