Kayıtsız Suriyeliler için son gün!

Farklı kentlerde kaydı bulunan ancak İstanbul'da yaşayan Suriyeli göçmenlerin, kenti terk etmeleri için gereken süre bugün doluyor. Valilik geçen hafta sürenin uzatılmayacağını vurgulamıştı.

GİRİŞ 24.09.2023 17:18 GÜNCELLEME 24.09.2023 17:28
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Karara uymayanlar geçici barınma merkezlerine alınacak, kayıtlı oldukları yere gönderilmeleri için yasal işlem başlatılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre İstanbul'da toplam bir milyon iki yüz bine yakın kayıtlı yabancı yaşıyor. Bunların yarıya yakını geçici koruma statüsündeki Suriyeliler.

İstanbul Valiliği 2 ay önce aldığı kararla farklı kentlerde kayıtlı olup, İstanbul'da yaşayan Suriyeli sığınmacıların 24 Eylül'e kadar kentten ayrılmalarını istedi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde kendilerine yol izin belgesi verileceği belirtildi.

Bundan böyle kentte kaydı olmayanlar geçici barınma merkezlerine alınarak, kayıtlı oldukları illerde kalmaları amacıyla işlem başlatılacak.

Araştırmalara göre Türkiye'ye yerleşen Suriyeliler, iş bulma fırsatı ve yaşam koşulları nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşamayı tercih ediyor.

Karar 6 Şubat depreminin etkilediği kentlerden İstanbul'da gelenleri kapsamıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Selam 7 ay önce Şikayet Et
    Kayıtsız Afganlar, Pakistanlılar, Bangladeşliler ve diğer 72 milletten olan göçmenlere ne olacak. Sorun sadece Suriyeliler mi?
    Cevapla
  • Selam 7 ay önce Şikayet Et
    Kayıtsız Afganlar, Pakistanlılar, Bangladeşliler ve diğer 72 milletten olan göçmenlere ne olacak. Sorun sadece Suriyeliler mi?
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bu suriyelilere düşman olanlar dikkat edin konuştuklarınızla imtihan olmamanız için hiçbir garantiniz yok reis ne yapacağını bilir gidin suriyenin halini görün ondan sonra konuşun bol keseden belki hayat pahalı evet ama kucağınızdaki yavrularınız kafir esedin bombalarıyla ikiye bölünmedi sizi biraz vicdana davet ediyorum inşaallah vatanlarına huzur içinde dönecekleri gün yakın olsun
    Cevapla
  • Musab 7 ay önce Şikayet Et
    Karara uymayanlar sınırdışı edilsin madem
    Cevapla
  • Emekli memur 7 ay önce Şikayet Et
    Suriyeliler savaştan kaçıp gelmedimi. 2 yıldır Savaş yok. Neden gönderimiyorsunuz. Durumumuz belli birde suriyeliler emi bakacağız. Gönderin, siz gödermezseniz millet gönderecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...