On binlerce adayın gözü İçişleri'nde! Heyecanla beklenen sınav ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanlığı 2023 Performans Programı'nda 100 Mülki İdare Amiri alınacağı hedeflenirken, Kaymakamlık 112. dönem aday adayları, kaymakamlık sınav tarihinin açıklanmasını heyecanla ve dört gözle bekliyor.

On binlerce adayın gözü İçişleri'nde! Heyecanla beklenen sınav ne zaman yapılacak?
On binlerce adayın gözü İçişleri'nde! Heyecanla beklenen sınav ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 24.09.2023 20:29 GÜNCELLEME 25.09.2023 20:30
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Maliye ve Finans, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerini başarıyla bitiren ve mülki idare amirliği için hazırlanan mezunların gözü kaymakamlık sınavında. Cumhurbaşkanının ilçedeki temsilcisi kaymakamlık, bürokrasideki etki alanı göz önünde bulundurulduğunda kariyer meslekler arasında ön sıralarda bulunuyor. Mezunlar, Kaymakam Adaylığı Sınavı’na büyük heyecanla hazırlanıyor.

BÜYÜK RAĞBET VAR

Geçtiğimiz yıl 20 bini aşkın mezunun başvurduğu sınava bu sene 30 bine yakın başvurunun geleceği tahmin ediliyor. Her dönem yapılan ve alım sayısının az olmasına rağmen sınava giren sayısının çokluğu bu mesleğe olan yüksek ilgiyi gözler önüne seriyor.

100 ADAY ALIMI HEDEFİ

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ocak ayında yayımlanan 2023 Yılı Performans Programı’nda, bu yıl için 100 Mülki İdare Amiri (Kaymakam) adayı alımı hedefleniyor.

2017 yılından itibaren yayımlanan performans programlarında yer alan hedefleme kadar hatta bu rakamın üzerinde kaymakam adayı alımı yapılmış olması kaymakam aday adaylarında bu yıl içinde bir alım beklentisi oluşturdu. Yılbaşından itibaren on binlerce aday, kurs yada büyük kaynak desteği alarak oldukça zor olan söz konusu sınav için ders çalışmaya başladı.

SINAV HENÜZ İLAN EDİLMEDİ

Kaymakam adaylarının yoğun tempoyla hazırlandığı sınav ilanı ise henüz açıklanmadı. 2023 sonuna yaklaşık 3 ay gibi bir süre kala sınav tarihinde yaşanan muammanın, sınava çalışan kaymakam aday adaylarının çalışma motivasyonunu etkilediği öğrenildi.

YAŞ SINIRINDA OLAN MEZUNLAR ENDİŞELİ

1988 doğumlu adaylar, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yapılacak kaymakam adaylığı sınavına mevcut 35 yaş koşulu nedeniyle giremeyecek olması endişesini taşıyor. Bu durumda olan ve sınava hazırlanan aday sayısının da oldukça fazla olduğu belirtiliyor.

ADAYLARDAN SINAV BEKLENTİSİ

Kaymakam adaylığı sınavı için KPSS şartının konulma ihtimalinin olması, adaylarda son bir alım beklentisini kuvvetlendirdi.

Söz konusu süreç nedeniyle sınava hazırlanan yaklaşık 30 bin aday, 112. Dönem Kaymakam Aday Adayları 2023 yılı Performans Programında 100 kaymakam adayı hedefi doğrultusunda, bu yıl bitmeden 2023 Kaymakamlık Adaylığı Sınavı müjdesini büyük bir umutla bekliyor.

"YÜZÜNCÜ YILDA 100 KAYMAKAM" ÇAĞRISI

Sosyal medyada paylaşımlarda buluna aday adayları, "Yüzüncü yıla 100 kaymakam" sloganıyla sınav için çağrıda bulundu. Yüzlerce paylaşım yapan adaylar, sınav beklentilerini dile getirdi.

 
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 61
  • E.a. 7 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bu sene bitmeden olur bu sinav
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Tüm kurumlarda 35 yas sınırı 40 a çekilmeli.
    Cevapla
  • Hatice Sare 7 ay önce Şikayet Et
    2023 kaymakamlık sınavına aylardır emek verdik. Bu emekler heba edilmemeli. İnsanın hayalleri bu şekilde yerle bir edilmemeli. Alnındaki teri kurumadan işçiye hakkını verin diye Peygamberin ümmeti olan bizler, aklımızın teri kurumadan hakkımız olan bu kaymakamlık sınavının yapılmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • Mehmet Bey 7 ay önce Şikayet Et
    1 yıldır çalıştığımız Kaymakamlık Sınavının güzel sonuçlanacağı kanaatindeyim. Her türlü fedakarlıkla ve 35 yaş sınırı sorunu durumundan dolayı zorluk yaşayacağımız bir aşikar olduğu için bu sene 100 kişilik alım mutluluğunu yaşamak isteriz.
    Cevapla
  • ille de Niksar 7 ay önce Şikayet Et
    Diyarbakır'da ki İlçe Müftüsüyle restleşen "kibir abidesi" Kaymakam gibilerini lütfen atamayın... Koltuktan güç alan, millete adete ne oldum deliliği yapanları atamayın lütfen... gerekirse yaş şartlarını kaldırın, olgun, devlet terbiyesi pekişmiş insanlardan da atana bilir... sanki hakkında ayet mi var...
    Cevapla
  • Anonim 7 ay önce Şikayet Et
    O konuda yanlış bir haber var. Günahını almayın kimsenin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı