Terör örgütü PKK'nın nefesi kesildi: Bir ağır darbe daha!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Şırnak ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonun nefes kesen görüntüleri de basına servis edildi.

GİRİŞ 25.09.2023 09:28 GÜNCELLEME 25.09.2023 10:58
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarafından yapılan açıklamada "Şırnak ve Diyarbakır’da; 1’i kırmızı, 1’i gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Teröristlerin 9 güvenlik görevlimizin şehit edilmesi, 21 güvenlik görevlimizin yaralanması olaylarına katıldıkları tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Yerlikaya şöyle devam etti:

"Şırnak İli Güçlükonak ilçesi kırsalında J-SİHA desteğinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, JOPER, JÖH ve Jandarma Komando Karma Timlerinin katılımı ile icra edilen Şehit Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonu kapsamında Bakanlığımızca Terörden Arananlar Kırmızı Kategori'de aranma kaydı bulunan Sözde Botan Sorumlusu ve aynı zamanda Gabar Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ercan Serhat (K) Reis Gültüran adlı terörist çıkan çatışmada silahı ile birlikte sağ olarak yakalanmıştır.

Teröristin Şırnak ilinde 2016-2022 yılları arasında, 7 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 20 güvenlik görevlisinin yaralandığı 7 eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Diyarbakır Kulp İlçesi ağaçlık alanda tespit edilen JÖH ve PÖH unsurları, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla Terörden Arananlar Listesi Gri Kategori'de aranma kaydı bulunan Agit Berxwedan (K) Habib Karakoç etkisiz hale getirildi.

Teröristin geçmişteki faaliyetlerine yönelik yapılan inceleme sonucunda; Diyarbakır ve Muş illerinde 2012-2022 yılları arasında, 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı 6 eyleme katıldığı tespit edildi.

Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum.

Milletimizin duaları sizinle.

KAYNAK: AA
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Bozkurt 10 ay önce Şikayet Et
    İdam cezası gelmeli teröriste sapığa adam öldürene Meclisin ilk işi olmalı
    Cevapla
  • Eleştirici 10 ay önce Şikayet Et
    Etkisiz hale getirmek gebertmekten ibarettir. Aksi besleyip üretmektir.
    Cevapla
  • Sokaktaki vatandas 10 ay önce Şikayet Et
    Ayağınıza taş değmesin aslanlarimiz ...
    Cevapla
  • Mehmt 10 ay önce Şikayet Et
    Devlet de devamlılık esastır Allah razı olsun askerimiz ve idarecilerimiz den dün olduğu gibi bu günde terörle mücadeleye devam güçlü irade Reisin işini bilir
    Cevapla
  • ÏBO WÏENNNNNN 10 ay önce Şikayet Et
    Sayin yerlikaya masallah geldiginiz günden beri ortaligi pkkyi resmen yerle bir ediyorsunuz kesinlikle inaniyorum bunlari temizliyeceginize allah yolunuzu acik etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü
ABD'li ünlü ekonomist Hanke: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum