İstanbul'da şüpheli kamyonetten 38 kaçak göçmen çıktı

Sultangazi'de yol kontrolünde durdurulan bir kamyonetten 13’ü çocuk, 38 kaçak göçmen çıktı. Araçta yapılan aramada ruhsatsız silah ile bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İnsan kaçakçısı olduğu değerlendirilen sürücü gözaltına alındı.

GİRİŞ 26.09.2023 09:07 GÜNCELLEME 26.09.2023 09:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Sultangazi ilçesinde genel asayişin sağlanması ve suçların önlenmesine yönelik geniş çaplı çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan bir cadde üzerinde gerçekleştirilen uygulama sırasında durumundan şüphelenilen bir kamyonet, ekipler tarafından durduruldu. Yapılan kontrolde kamyonet kasasında 13’ü çocuk olmak üzere 38 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Kamyonet sürücüsü T.A. olay yerinde yakalanarak gözaltına alındı.

YUNANİSTAN ÜZERINDEN ALMANYA'YA GİDECEKLERDİ

Yapılan incelemede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu göçmenlerin, para karşılığında tanımadıkları şahıslar ile anlaştıkları ve Yunanistan üzerinden Almanya'ya geçmek istedikleri anlaşıldı. Ülkeye kaçak geçiş yapan ve polis tarafından gözaltına altına alınan sığınmacılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi geri gönderme merkezine teslim edildi.

Uygulama sırasında yakalanan kamyonet sürücüsü T.A. 'göçmen kaçakçılığı' suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    demek ki cezalar yetersiz kalıyor cezalar caydırıcı olsa göçmen kaçakçılığı yapamazlar ayrıca idam yasası niçin çıkartılmıyor
    Cevapla
  • VaV 7 ay önce Şikayet Et
    Cezaları uygulayacak vicdan var mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler