Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika Altın Portakal ve AİHM açıklaması!

Adalet Bakanı Tunç, Kültür ve Turizm Bakanlığının FETÖ propagandasına tepki olarak Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmesi kararının yerinde olduğunu söyledi. AİHM'inn FETÖ kararına ilişkin de, "Yetkisini aştığını düşünüyoruz." dedi.

GİRİŞ 28.09.2023 12:52 GÜNCELLEME 28.09.2023 13:59
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı da Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, Kültür ve Turizm Bakanlığının FETÖ propagandasına tepki olarak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararını doğru bulduğunu söyledi. 

"AİHM YETKİSİNİ AŞTI!"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’nin iç hukuk standardını gözardı ettiğini ve yetkisini aştığını söyleyen Bakan Tunç, “Bu karar sadece o dosya bakımından geçerlilik teşkil eder. O da tabii ki iç hukuk uygulamamızda karar tebliğ edildikten sonra değerlendirilecektir.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • hiç 7 ay önce Şikayet Et
    Ee Bi ceza yokmu. Sadece çekildik ne yaa
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Festivalden çekileceğini iptal edin kardeşim. Adamlar medyanın önünde devlete kafa tutuyor. Hepsi komünist tipli maaşlar.
    Cevapla
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    fetö propaganda sı yapanların filmi çıkarılsaydı daha güzel olmazmıydı meydanı onlara bırakmak ne kadar doğru
    Cevapla
  • Hakkı 7 ay önce Şikayet Et
    Bu festivalde son gün yapılan ödül töreninde her yıl devlete küfür ve hakaret vardır. Küfürü marifet sayıyorlar. Bu festival hepten iptal edilmeli.
    Cevapla
  • Mete Han 7 ay önce Şikayet Et
    Ortada devletin bakanlığının uygun görmediği bir durum varsa, devlete karşı bir hareket var demektir. Kültür ve Turizm bakanlığı yarışmadan çekildi, peki Adalet Bakanlığı olarak siz ne yaptınız? Hukuku harekete geçirip, devleti koruma adımları attınız mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ilk görüşme yapıldı! Mourinho, Ali Koç'u görünce yüksekten uçtu
Eyüpsultan'da müdüre saldırı! Yeni görüntüleri kan dondurdu