Atatürk'e hakaret eden liseli için istenen ceza belli oldu

İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan ve tutuklanan lise öğrencisi A.E.S. hakkında 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

GİRİŞ 28.09.2023 12:59 GÜNCELLEME 28.09.2023 14:15
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora yer verildi. Raporda, 8 Temmuz 2023 tarihinde herkese açık kaynaklarda yürütülen sanal devriye faaliyeti sırasında sosyal medya platformunda bir hesaptan paylaşıma rastlanıldığına değinildi. Sözkonusu paylaşımda Üsküdar’da bulunan lise öğrencisi A.E.S.’nin Atatürk’ün hatırasına Hakaret ettiğine dair ihbar niteliğinde görüntü ve yazıların olduğunun tespit edildiğine yer verildi.

VİDEO 2 YIL ÖNCE ÇEKİLDİ

İddianamede, ihbarı değerlendiren Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin A.E.S.’yi 20 Eylül’de gözaltına aldığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığına değinildi. İddianamede A.E.S.’nin 11. sınıf öğrencisi olduğu, videonun yaklaşık 2 yıl önce kendisi 9. sınıf öğrencisi iken çekildiği ve fotoğraftaki kişinin Atatürk olduğunu bilmediğini söylediği belirtildi.

3 YIL HAPİS TALEBİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede A.E.S. hakkında “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" kapsamında 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. A.E.S.’nin 17 yaşından olmasından dolayı Türk Ceza Kanunu 31. Maddesi gereğince ceza 3’te 1 oranında indirildi. 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca savcılık "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan ise takipsizlik kararı verdi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 118
  • Sakin 7 ay önce Şikayet Et
    O videoyu servis edenin soyu sopu araştırılmalı.. Belki siparişdi uyuttular çocuğu
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Suç işlendiği iddia edilen tarihte 15 yaşında 9. sınıf öğrencisi reşit bile değil .
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ısparta da camiye yapılan saygısızlıkda aynı hızla cezalandırılması lazım, milletin, değerlerini kimse hafife almasın.
    Cevapla
  • asım 7 ay önce Şikayet Et
    atın kafanızdan artık atanızı bütün idolejiler çöktü sadece vahş. kapıtalizim kaldı oda çökecek bir olan yaratıcının hükümleri için çalışılmalı buda temel den olur hiç yere insan ölümleri sönen ocaklar nesli kaybedersek vatanıda kaybederiz her şey Aileden başlar ..
    Cevapla
  • Yusuf Görele 7 ay önce Şikayet Et
    Atatürk üzerinden rant sağlayıp yıllarca Ülkeyi sömürenlere sıfır yaptırım. 17 yaşındaki genç cahilliğinin kurbanı olmuş vurun bakalım. Genç'in dayısı yok belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!