Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kur'an kurslarına ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl yaz Kur'an kurslarında 3 milyona yakın öğrenciye eğitim verdiklerini bildirerek, "Kış Kur'an kurslarımız 11 Eylül'de başladı, 8 ay boyunca devam edecek" dedi.

GİRİŞ 28.09.2023 14:14 GÜNCELLEME 28.09.2023 14:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ali Erbaş, Diyanet TV ekranlarından yayınlanan "İyilik Vakti" programında bütün İslam aleminin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik etti.

Türkiye olarak başarılı bir hac sezonu geçirdiklerini belirten Erbaş, "Bu yıl hacda milletimiz adına iftihar etmemizi sağlayan bir ödül aldık. Dünya ülkeleri içerisinde 'en iyi hac organizasyonu yapan ülke' ödülünü aldık ve bunun için Rabbimize şükrediyoruz. Bu da aynı zamanda bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bizim bundan sonraki yıllarda çıtayı düşürmek şöyle dursun daha yukarıya doğru çekmek için bize bir sorumluluk yüklüyor." ifadelerini kullandı.

Ülke olarak iyi bir organizasyon gerçekleştirdiklerini değerlendirmesini yapan Erbaş, "Mekke'deki hastanemizde 450 kadar personel çalıştırıyoruz. Bunun 350'si neredeyse doktor. Yani bir ilimizdeki tam teşekküllü hastane gibi bizim Mekke'de hastanemiz var. Başka ülkelerden de bu kadar donanımlı sağlık hizmeti veren bir ülke yok, bununla da iftihar ediyoruz. Bununla kalmıyoruz Arafat'a çıkamayacak durumda olan hastalarımız oluyor. O hastalarımızı ambulansla alıp Arafat'ta kurduğumuz çadır hastanelerde tedavisi devam eder bir şekilde vakfelerini yaptırıp tekrar Mekke'ye taşıyoruz." bilgisini verdi.

"4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARIMIZA BENZER BİR ÇALIŞMAYI HACCA TAŞIDIK"

Erbaş, bu yıl çocuklarıyla hacca gelen ailelere verilen hizmete ilişkin, "Çocuklarıyla birlikte hacca gelen ailelerimizi bir kafilede topladık ve onlara yönelik Türkiye'de özellikle 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda yaptığımız çalışmalara benzer bir çalışmayı hacca taşıdık. Otellerinde onlara özel alanlar, oyun alanları hazırladık. Başlarındaki hocalarımız çocuklarımıza temel dini bilgiler eğitimi verdi." açıklamasını yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) vekaletle kurban organizasyonunun iyilik hareketinin en önemli vasıtalarından birisi olduğunun altını çizen Erbaş, "Yıl boyunca kurban etini bekleyen milyonlarca insan var ki biz bu yıl bu milyonlarca insandan 34,5 milyonuna ulaştık. Bu da 745 bin hisse kurban demektir. Bu bir yardımlaşmadır, dayanışmadır ve dinimizin en güzel dayanışma örneklerinden birisidir." bilgisini paylaştı.

FAS VE LİBYA İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Erbaş, Fas'ta meydana gelen deprem ve Libya'daki sel felaketi için TDV'nin "Şimdi Kardeşlerimizin Yanındayız" sloganıyla yardım kampanyası başlattığına işaret ederek, "TDV-AFAD işbirliğiyle deprem bölgesine ve sel olan bölgeye yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim en önemli çalışma alanlarımızdan birisidir, dünyanın neresinde bir felaket olursa biz oraya koşmak zorundayız. İnşallah en kısa zamanda hem Fas'ta depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarma noktasında hem de Libya'da yaşanan sel felaketine maruz kalan kardeşlerimizin yaralarını sarmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, TDV ve AFAD olarak elimizden gelen gayreti gösteririz." değerlendirmesinde bulundu.

ANNE VE BABALARA SESLENDİ
Okullarda seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden en az birini tercih eden öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediyesi verdiklerini anımsatan Erbaş, şunları kaydetti:

"Devletimizin bütün okullarımızda seçmeli Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler dersini koymuş olması çok büyük bir gelişme ve kazanımdır. Biz öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim hediyelerini il ve ilçe müftülükleri ile Kur'an kurslarına müracaat ederek alabilecekler. Bu yıl yaz Kur'an kurslarımızda 3 milyona yakın öğrenciye eğitim verdik. Kış Kur'an kurslarımız 11 Eylül'de başladı, 8 ay boyunca devam edecek. Bu çok önemli bir fırsat ve imkandır. Anne, babaları çocuklarını kurslarımıza göndermeleri noktasında davet ediyorum."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • hakkı 6 ay önce Şikayet Et
    diyanetin okul öncesi 4-6 yaş çocuk eğitim projesi süper ama eğitmenler yetersiz ve ücretler heryerde standart değil ve hizmet amaçlı düşünüldüğünde pahalı
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    600 lira ocakta da 800 olacak
    Cevapla
  • Hocam 6 ay önce Şikayet Et
    4-6 yaş kuran kursu aylık 500 TL çok değil mi
    Cevapla
  • Akın 6 ay önce Şikayet Et
    Özel kreşlerin aylığı 5000 bin tl 500 tl ile ısınma giderini dahi karşılayamiyorlar bile ki çalışanları hiç sölemiyorum bile
    Cevapla
  • Hacı 6 ay önce Şikayet Et
    Sen 500’ü nerede buluyorsun. Ben 750 veriyorum
    Cevapla
  • Hurşit 6 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel oldu. Kur'an kursu eğitimleri çok önemli devlet ve milletimiz için
    Cevapla
  • TOKİ 6 ay önce Şikayet Et
    Tam yüz yıldır bu memlekette kuru hafız yetiştiriliyor... Bunları sayıların artışında İslam’ın yükselişine zerre kadar faydası yok...
    Cevapla
  • Başkentli 6 ay önce Şikayet Et
    bugün olmaz yarın olur yada belkide vardır nerden bılıyorsun 780.000 km ye ve her olaya hakımmıs gıbı yazıyorsun olmasa dahamı iyi müslüman olarak sevınelım olumsuzlukların dillendirmeyelım dua edelım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!