Camiye ayakkabıyla giren şahıs için harekete geçildi

Isparta'da cemaat namaz kılırken ayakkabılarıyla camiye girip, imam hatibe bağırdıktan sonra kaçan Ç.A. hakkında cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 28.09.2023 14:21 GÜNCELLEME 28.09.2023 15:56
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Olay, 21 Eylül günü Kurtuluş Mahallesi'ndeki Vanlı Camii'nde meydana geldi. İmam hatip Şükrü Önder cemaatle akşam namazını kılarken içeriye bir kişi girdi. Bu kişi, İmam hatip Önder'in yanına kadar gelip bağırdı. Önder ile cemaatin dışarı çıkardığı kimliği belirsiz kişi, kaçtı. Yaşananlar, caminin güvenlik kamerasına yansıdı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA'

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı yazılı ve görsel yayın kuruluşlarında yer alan haberlere konu 21/09/2023 tarihinde Isparta'da meydana gelen, Isparta Vanlı Camii'nde namaz kılındığı sırada Ç.A. isimli kişinin camiye ayakkabılarıyla girerek, görevli imama ezan sesinden rahatsız olduğunu söylediğine ilişkin iddialarla ilgili olarak adı geçen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan derhal soruşturmaya başlanılmış olup, şüphelinin akıl rahatsızlığı nedeniyle çevrede bilinen biri olduğu, yine olay akabinde Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne yatışının yapıldığı, adı geçenin akıl sağlığının yerinde olmadığına dair daha önceden düzenlenmiş raporların bulunduğu, bu raporlara istinaden mahkeme tarafından vesayet altına alınmasına (kısıtlanmasına) karar verildiği anlaşılmış olup, soruşturmaya devam edilmektedir" denildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 158
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bunların cezalarını devlet vermez adli kontrol ile serbest kalacak.. Kutsallara saygısızlık bu kadar ucuz Türkiye de..
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Daha simdimi harekete gecildi savcilar uykuyami dalmis acaba bu utanmazlar buyuk para cezalari verilmeli omur boyu yaptigi terbiyesizligi unutmasin
    Cevapla
  • Oflu 6 ay önce Şikayet Et
    Bu tiplerin ya devlet cezasını versin, vermeyecekse bıraksın biz verelim.
    Cevapla
  • 06ankara06 6 ay önce Şikayet Et
    çakın iğneyi kendine gelsin robotize olsun ruh ve sinirciler iş sizde
    Cevapla
  • DAYI2 6 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmtse akıl sağlıkları hep yerinde olmuyor.
    Cevapla
  • Garip 6 ay önce Şikayet Et
    Yargı bunlara ceza vermez kafam karıştı pişmanım der yaptığı yanına kar kalır yeterki İslama hakaret et cezası yok yargıda onlardan yana ceza olsa bile göstermelik inanmayanlar için yaşasın cehennem din düşmanları alçaklar ne zaman ceza verilecek adalet istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."