Korku yazarı Funda Demirci, eski kocasını öldürdü!

Gerilim, korku ve psikolojik romanları analiz edip sanat yazarlığı yapan üç çocuk annesi yazar Funda Demirci (47), eski eşi mali müşavir Mustafa Çapar’ı (49) boğazından bıçaklayarak öldürdü.

GİRİŞ 30.09.2023 08:07 GÜNCELLEME 30.09.2023 09:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Demirci ve Çapar’ın 22 yıllık evliliğin ardından iki yıl önce boşandığı, çocukların babaları ile birlikte kaldığı öğrenildi. 

Olay, Beşiktaş Akatlar Mahallesi’ndeki lüks bir sitede önceki gece saat 00.45 sıralarında yaşandı. Çocuklarını görmek için Çapar’a ait eve gelen Demirci ile Çapar arasından tartışma çıktı. Büyük çocukları 19 yaşındaki Ece’nin evde olmadığı 16 ve 8 yaşındaki diğer çocukların uykuda olduğu sırada, mutfakta bulunan ekmek bıçağını alan Demirci, Çapar’ın boğazına sapladı. 

ÇOCUKLARA GÖSTERMEDİ 

Demirci, seslere uyanıp olayın yaşandığı salona geçmek isteyen çocuklara izin vermedi. Salonun kapısını kilitleyip evin bahçesine inen Demirci’nin “Yukarı çıkıp bakın” diye bağırması üzerine uyanan komşular polisi aradı.

Çapar’ın hayatını kaybettiği belirlenirken, çocuklar da koruma altına alındı. Gözaltına alınan Demirci’nin emniyetteki ifadesinde “Siz onun ne şerefsiz olduğunu bilmezsiniz. Benim şahsi meselem, daha fazla konuşmak istemiyorum” dediği öğrenildi.

Demir, sevk edildiği adliyede ise “Mustafa Çapar boşandığım eski eşim olur. Kendisini ben öldürdüm. Halen olayın şokunu yaşıyorum. Savunma yapacak psikolijide değilim. Bir insanın yaşam hakkını elinden aldığım için çok pişmanım” diye ifade verdi. Demirci, ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

DEMİRCİ KİMDİR?

Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayıp üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerinde faaliyetlerde bulunan Demirci, 1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak görev yaptı. Öğretmenlik görevinin ardından özel bir şirkette 10 yıl proje yönetmenliği yapan Funda Demirci, aynı dönemde Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 

2016’da çalışma hayatını bırakarak edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına başlayan Demirci’nin gerilim, korku ve psikolojik konulu roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerine analizleri yayımlanıyordu. Demirci, en son Oxford üniversitesinden Prof. Kevin Dutton’un kaleme aldığı “Olağan Psikopatlar” kitabı üzerinde çalışıyordu. 

MÜMTAZ SEVİNÇ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Tiyatro ve sinema oyuncusu Mümtaz Sevinç (54), 2006 yılında Üsküdar’daki evinde, yedi yıldır beraber olduğu ve bir süredir ayrı yaşadığı felsefeci kız arkadaşı Banu Daldır (49) tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Kız arkadaşının yeniden beraber olma teklifini reddettikten sonra sırtından bıçaklanarak öldürülen Sevinç, “Sihirli Annem”, “Çifte Bela” gibi birçok sinema ve dizi rol almıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    sarışın olman ve gözlük takman seni entelektüel yapmıyor.
    Cevapla
  • Gaziantep27 7 ay önce Şikayet Et
    Can cezaya dayanmıyor. Kadini bu hale getirecek ne yapti acaba da kadin dayanamadi öldürdü. Bosandin bitti gitti ama bosaniyorsun da rahat vermiyorlar kendileri herseyi yapar ama kadin dizinin dibinde olacak yada her istedi gi zaman gelip gidecek
    Cevapla
  • Ekonomi 7 ay önce Şikayet Et
    onları sahneye alman için o öldürülen adamın süs köpeği kadar değeri olması lazım. kadın hakları ve hayvansever kadınlar ozaman çıkar sahneye. bu adamcağızın ne değeri var ki
    Cevapla
  • Akif 7 ay önce Şikayet Et
    Erkek hakları savunucuları diye bir kuruluş var mı?
    Cevapla
  • Renato 7 ay önce Şikayet Et
    ne oldu hiç bir yerde ses soluk yok. kadın cinayeti kadın cinayeti diye dırdır edip baş eti yiyenler. ayrımcılığa gerek yok bu olayların hepsi aynı. sonuç belli İDAM. ama ne hikmetse oda yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!