Son dakika... Amasya'dan kahreden haber! Yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı!

Son dakika haberi... Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

GİRİŞ 30.09.2023 10:15 GÜNCELLEME 30.09.2023 10:15
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi...  Alınan bilgiye göre, İzmir'den Tokat'a gitmek üzere yola çıkan Erova firmasına ait 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkisi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 35 KİŞİ YARALANDI

Olay yerine polis, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, otobüsteki 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yaralanan 35 kişi ambulanslarla Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.

VALİ YILMAZ DORUKTAN AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemede bulunan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, gazetecilere, acı bir olay yaşadıklarını, kazada ölü ve yaralılar bulunduğunu söyledi.

İzmir'den Tokat'ın Erbaa ilçesine giden yolcu otobüsünün Merzifon ilçesine 5 kilometre kala yoldan çıkması sonucu kaza meydana geldiğini belirten Doruk, "6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2'si ayakta tedavi edildi, 33 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Aralarında durumu ağır olanlar var." dedi.

Olay yerinde fren izi bulunmadığınI işaret eden Doruk otobüsün yolun kenarındaki kanala çarpması sonucu yan yatıp devrildiğini anlattı.

Öte yandan kazayla ilgili Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • hayrabolu 6 ay önce Şikayet Et
    uyuyan şöferler binlerce kişinin katili. veballeri çok büyük.
    Cevapla
  • Bilal 6 ay önce Şikayet Et
    Merzifonda bu aralar cok sık kaza olmaya basladi ozellikle metro araclardan sikayet cok var kayseri canakkale seferi yapan otobusun lastikler hasatti ddnetimler kontroller bakimi yapilmayan araclar sefer izni vermesinler
    Cevapla
  • cocuk 6 ay önce Şikayet Et
    uyuyor bunlar
    Cevapla
  • İnsan 6 ay önce Şikayet Et
    Otobüsler 01 00 ile 06 00 arası şehirlerarası taşımacılık yapmamalı.
    Cevapla
  • Türkiyeli 6 ay önce Şikayet Et
    Bende şoförüm ben osaatte oralardaydım benim arkamdan olmuş tamamıyla bizi anlayın otobuste soförlerin uyku sorunu var daracık yatakta uyunmuyor sıcak yorgunluk bizi anlayın inanın cok üzüldüm benim arkamdan oldu kaza bende olabilirdim bir baskasida yola eds ile radar gözlemek yetiyor zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok