Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan İsveç'teki skandala tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyonu kınadı

GİRİŞ 30.09.2023 11:51 GÜNCELLEME 30.09.2023 12:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyonu kınadı.

Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Stockholm Büyükelçiliğimizin yanında Sayın Cumhurbaşkanı'mıza yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyoruz. Nefret suçlarının ve terör propagandasının olağan hale geldiği İsveç'te, özgürlük kisvesi altında her türlü suç ve hakaret serbest hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

İsveç makamlarının artık bu pervasızlığı durdurarak, gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulayan Kılıç, bu yönetim şeklinin ve vurdumduymaz tavrın, terör örgütlerinin elinde kukla olmak dışında başka bir faydasının olmayacağının altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan eyleme sert tepki!Dışişleri Bakanlığı Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan eyleme sert tepki!

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • YRP 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın Kılıç Türkiyede böyle yalın diplomasi oldukça Avrupa'daki kimse geri adım atmsz. önce diplomasi ve yasaları inceleyin sonra yasaların verdiği uluslararası boşluğu bulun ve oradan yürüyün derim
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bize değil yapacağın sert açıklama İsveç büyük elçini çek ilişkileri döndürün gitsin
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 7 ay önce Şikayet Et
    Mukaddes değerlerimize saldırıyı kınamak lanetlemek nedir ? En pasif tepkidir, bunu dedem de yapar, sorarım o zaman atalarımız türkistandan niye keyiflerini bozup gelip Viyana kapılarından üç kıtaya hakim oldular, insanlığa medeniyet nedir gösterdiler, niye bu kadar zahmet çekip canlarını fedayla milyonlarca ŞEHİD verdiler ? varoluş sebebimiz Mukaddesimiz, yoksa niye yaşıyoruz ki ?
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    İsveç bunu bir planın parçası olarak yapıyor. Mesele burada asıl amaçlanan ne? Ama en güzeli terör devleti isveçe Türkiye'nin onay vermemesi olacaktır.
    Cevapla
  • azrail 7 ay önce Şikayet Et
    İsveçi natoya almayın gerek yok kirli oyunlarıyla bizi kırletmeye çalışıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!