Kuşadası'nda yunus balığı karaya vurdu: Boğularak öldüğünü düşünüyoruz

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yok olma tehdidi altında olan Tırtak türü bir yunus ölü olarak karaya vurdu. EKODOSD Başkanı, "Trol ve gırgır ağlarına takılıp nefes almak için yukarı çıkamadığından boğularak öldüğünü düşünüyoruz" diye konuştu.

Kuşadası'nda yunus balığı karaya vurdu: Boğularak öldüğünü düşünüyoruz
Kuşadası'nda yunus balığı karaya vurdu: Boğularak öldüğünü düşünüyoruz
GİRİŞ 30.09.2023 18:25 GÜNCELLEME 30.09.2023 18:27

Karaova Mahallesi Long Beach Sahili'nde ölü bir yunusun karaya vurduğunu fark eden vatandaşlar durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) bildirdi. Yapılan incelemelerde yunusun küresel ve Akdeniz ölçeğinde tehlike altındaki tırtak türü 1.67 metre boyundaki dişi bir yunus olduğu belirlendi.

"BURAYA KESİNLİKLE TROL VE GIRGIR AĞLARININ GİRMEMESİ LAZIM"

Yunusun hedef dışı av olarak, trol ağlarına yakalanıp öldüğünü tahmin ettiklerini ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Yaptığımız incelemeler sonucunda muhtemelen trol ve gırgır ağlarına takılıp nefes almak için yukarı çıkamadığından boğularak öldüğünü düşünüyoruz. Çünkü yunusun altında komple ağ izleri ve sürtünme izleri var. Muhtemelen tekneye almışlar ve daha sonra tekrar denize atmışlar. Yunuslar çok önemli deniz memelileridir herkes balık olarak söylüyor ama deniz memelisidir. Özellikle Kuşadası Körfezi ve Samos ile Dilek Yarımadası arasındaki boğaz tırtak türü yunuslar için çok önemlidir. Çünkü Akdeniz'de çok azalıyorlar ve üreme alanları artık darboğaz olarak bildiğimiz Dilek Yarımadası boğazıdır. Buraya kesinlikle trol ve gırgır ağlarının girmemesi lazım. Bu hayvanların yaşaması lazım, mutlaka korumamız gerek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek