Pandemi sonrası bir ilk! Hayat Eve Sığar uygulaması 10 ay sonra güncellendi!

Covid-19 pandemi döneminde özellikle HES koduna ulaşabilmek için kullanılan Hayat Eve Sığar uygulamasına 10 ay sonra ilk kez güncellendi.

Pandemi sonrası bir ilk! Hayat Eve Sığar uygulaması 10 ay sonra güncellendi!
Pandemi sonrası bir ilk! Hayat Eve Sığar uygulaması 10 ay sonra güncellendi!
GİRİŞ 30.09.2023 19:22 GÜNCELLEME 30.09.2023 19:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Son dakika Covid-19 haberleri: Pandemi döneminde HES koduna ulaşabilmek, Covid-19 aşı bilgilerini görüntüleyebilmek için kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasına aylar sonra ilk kez güncelleme geldi.

10 AY SONRA İLK KEZ GÜNCELLENDİ

Harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilmek ve evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görmek için de kullanılan Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi.

Covid-19 pandemisi sırasında Kontrollü Sosyal Hayat politikası altında, Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen bir kod olan HES kodu, bireylerin Covid-19 hastalığı açısından risk taşıyıp taşımadığını güvenli bir şekilde paylaşmalarına olanak tanımıştı.

BAKAN KOCA 'ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK' DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de "Eris Varyantı"nın tespit edildiğinin açıklamış, bu varyanta yönelik ekstra bir tedbir gerekliliği olmadığını belirtmişti. Koca, "Hastalığı çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek bir durum yok" demişti.

Ancak Hayat Eve Sığar uygulamasına getirilen güncelleme, vatandaşlar arasında "Yeniden kapanmalar başlayabilir mi?" ve "HES kodu uygulaması geri mi dönecek?" sorularını akıllara getirdi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • DOBRA 6 ay önce Şikayet Et
    Android için bir güncelleme yok, eksik bilgi
    Cevapla
  • #### 6 ay önce Şikayet Et
    Evimiz şehrimiz yokki uygulamamız olsun :(
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Herkes hasta. Nezle grip olanların sayısı çok artmış durumda.
    Cevapla
  • Bertan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu sefer sivi olmamak icin direnelim. Ozellikle ikinci doz tam bir felaket
    Cevapla
  • Ben ekonomistim. 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ilaç firmalarının gözünü Allah doyursun yine birşeyleri karıştırıyorlar bu sefer daha sert bir vuruş olmasa bari. Bakalım bu kış bizi ne bekliyor.Corona ilk çıktığında virüsün dozunu abarttılar, çok insan telef olunca panzehiri verdiler millete.
    Cevapla
  • Jxhx 6 ay önce Şikayet Et
    "panzehiri verdiler " derken nasıl yanii açarmısını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!