Sağanak yağış Samsun'u vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü

Samsun'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezi ve bazı ilçelerde akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kuvvetli yağış sonrası otobüs durağında mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.

GİRİŞ 01.10.2023 23:24 GÜNCELLEME 02.10.2023 02:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Samsun'da bu akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış nedeniyle, Atakum ve İlkadım ilçelerinde sel ve su baskını meydana geldi.

Sel nedeniyle Atatürk Bulvarı üzerindeki Kenan Şara Köprüsü'nde oluşan yoğun su nedeniyle yol trafiğe kapandı.

RÖGARLAR PATLADI

Polis ekipleri Baruthane mevkisi, Atatürk Bulvarı'nın bir kısmı ile 100. Yıl Bulvarı Kilise Kavşağı'ndaki alt geçidi trafiğe kapattı. 100. Yıl Bulvarı'nın bazı noktalarında rögarlar patladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin ekipleri su birikintilerinin olduğu yerlerde önlem almaya çalışıyor.

Yine bu bölgede otobüs bekleyen yolcular ise itfaiye aracı ile güvenli bölgeye taşındı.

Bölgede mahsur kalan araçlar iş makineleri tarafından kurtarılırken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise suyun tahliyesi için çalışmalarına devam etti.

METEOROLOJİ UYARDI

Öte yandan Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada ise kentte yer yer devam eden yağışların, bu gece saatlerinden itibaren rüzgarla birlikte kuvvetini artırmasının beklendiği belirtildi.

​Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KAYNAK: AA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    ak Parti'nin belediye başkanları da çalışmayı bıraktı şimdi kendilerine oynuyorlar
    Cevapla
  • yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin bütün illerinde altyapı sorunu çözülmeden ne su baskınlarının ne de istinad duvarı çökmelerinin sonu gelir
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    doğruya doğru şimdi hep chp li belediyeleri eleştiryoruz tamam adamlar çalışmıyorda bu ak partili samsunda bi sorun var gibi sanki buranın belediye başkanını değiştirin , iyi çalışmıyor galiba
    Cevapla
  • Terme 6 ay önce Şikayet Et
    Sadece Samsun değil ilçe belediye lerini çoğu çalışmıyor özellikle Terme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama