İstedikleri kirayı kabul etmeyen kiracıyı pusu kurup öldüresiye dövdüler

İstanbul Esenyurt'ta, kirayı 3 katına çıkarmak istedikleri ve anlaşamadıkları asgari ücretli kiracıyı takip eden baba ve oğlu, şahsı sokak ortasında tekme ve yumruklarla öldüresiye darp etti. O anlar telefon kamerasına yansıdı.

GİRİŞ 02.10.2023 00:05 GÜNCELLEME 02.10.2023 00:50
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

Bir süredir enflasyonu fırsat bilen vurguncu bazı ev sahipleri değerinden fazla kira istemeye başladı. Kira artışı oranı üst sınırının 1 Temmuz 2024'e kadar yüzde 25 olarak belirlenmesine rağmen kiracılarından fahiş miktarda artış talep ediliyor.

Bu durum nedeniyle binlerce kiracı zor durumda. Bazı ev sahipleriyse tehdit ve zor kullanarak kira ücretini fahiş seviyeye çıkarmak istiyor. Anlaşmazlıklar, kiracılar ile ev sahipleri arasında çirkin olaylara sahne oluyor.

Kötü niyetli bazı ev sahipleriyse bezdirme taktiğini kullanarak, kiracıların ödeyemeyeceği evlerinden çıkmasını sağlıyor.

Kiracı-ev sahibi olaylarının son yaşandığı yer, İstanbul'un Esenyurt ilçesi oldu.

ASGARİ ÜCRETLİDEN, KİRANIN 3 KATINI İSTEYİNCE MAHKEMELİK OLDULAR

Geçtiğimiz gün Esenyurt'un Saadetdere Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Aytaç E., 7 yıldır kirada oturduğu evden ev sahibi tarafından çıkarılmak istendi. Evden çıkmak istemeyen Aytaç E., ev sahibinin kirayı 3 katına çıkarma isteğine de olumsuz yanıt verdi. Asgari ücretle çalıştığını ve böyle bir zammı karşılayamayacağını söyleyen kiracı ve ev sahibi mahkemelik oldu.

KİRACILARINA PUSU KURUP HUNHARCA DÖVDÜLER

Dün iş çıkışı metrobüsten inerek evine giden Aytaç E.’nin önü, ev sahibi Ali E. ve Aşur E. tarafından kesildi. Bir anda saldıran baba-oğul, kiracılarını tekme tokat dövdü.

HASTANEYE KALDIRILDI

Yere düşen Aytaç E.’yi yerde tekmeleyen şahıslar, cep telefonunu da alarak uzaklaştılar. Baba-oğlu, olaya müdahale etmek isteyen vatandaşlara ise “Bu adam tacizci” diyerek yaklaştırmadılar. Darp edilen Aytaç E., sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

"TACİZ OLAYI OLDUĞUNU SÖYLEYEREK İNSANLARI UZAKLAŞTIRDILAR"

Yaşadıklarını anlatan Aytaç E., "Ev sahibi ve oğlu beni yakaladı. Ben de ‘Ne oluyor’ dedim. Bana ‘Yürü lan’ diyerek silah gösterdiler. Daha sonrasında beni yere iterek vurmaya başladılar. Çevredeki insanlar müdahale etmek istediklerinde ise taciz olayı olduğunu söyleyerek insanları uzaklaştırdılar. İnsanların bağırışlarını duydum ve bilincim kayboldu. O sırada telefonum yere düşmüştü, onu da aldılar. Gözümü açtığımda ise hastanedeydim" dedi.

"ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIĞIMI BİLİYORSUNUZ, BEN O PARAYI VEREMEM"

2016 yılından bu yana aynı evde oturduğunu söyleyen Aytaç E., "Kira konusunda yaşadığımız anlaşmazlık nedeniyle arabulucuya vermişler beni. Ben arabulucuya ‘O insanlarla buluşmak istemiyorum’ dedim. Çünkü beni daha önceki senelerde de tehdit etmişlerdi. Bir seferinde ise bacağımı kırdılar. O olayların da raporları mevcut. O zaman da mahkemelik olmuştuk ve ben kazandım. Şu anda verdiğim kira 2 bin 250 TL. Ev sahipleri ise benden 8-9 bin TL kira istiyorlar. Ben onlara ‘Asgari ücretle çalıştığımı biliyorsunuz, ben o parayı veremem. Niye üstüme geliyorsunuz’ dedim" diye konuştu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, dayakçı baba-oğlu gözaltına aldı. Zanlılardan Ali E., ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 176
  • Sorgun 6 ay önce Şikayet Et
    Adamın evine çökmüş 2.milyonluk evde 2.bine oturuyor bacağını kırmışlar gene çıkmamış
    Cevapla
  • Deli Dumrul!!! 6 ay önce Şikayet Et
    bu çok düşük kalan kiraları acilen devlet bir uyarlama 2000 TL kira mı olur?yoksa ortalık çok daha fazla karışacak
    Cevapla
  • Ayhan 6 ay önce Şikayet Et
    Dövün dövün yakında göreceksiniz asıl yumruğu asıl darbeyi o zaman alacaksınız
    Cevapla
  • ibrahim yıldırım 6 ay önce Şikayet Et
    Senin 2500 tl kirada diretmen insanlık değil, ama o kafana vuran zaten insan değil... Yanlız bu kira işine devletin müdahil olması çok kötü... Her şey serbest piyasa kuralları çevresinde fiyatlanırken ülkede kiraya niye karışıyorsun... Zaten adil ücret artışıo yapmadınız mı? Tek kira ile geçinen aileler var bu ülkede...
    Cevapla
  • Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    Yüce Türk Devleti bu aziz şerefli Türk milletini birbirine kırdırma İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın, Kiracı da, Ev Sahibi de bu milletin Evladı bu milleti sahipsiz çaresiz koyma, fakiri fukarayı zengine ezdirme, mazluma sahip çık, Asil, Şerefli, Müslüman Türk milleti Devletine olan güveni yitirirse işte o zaman korkmalıyız. vesselam saygılarımla,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim