İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bölücü terör örgütü PKK'ya mesaj

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kahraman polislerim tedavi gördüğü hastanede basın açıklaması gerçekleştirdi. Yerlikaya, köşeye sıkışan terör örgütünün düzenlediği alçak saldırıy,ı "son çırpınışlar" olarak tanımladı.

GİRİŞ 02.10.2023 20:22 GÜNCELLEME 02.10.2023 21:18
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ankara'da teröristlerin bombalı saldırı girişiminde yaralanan polisler Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ı Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hastane çıkışında basın açıklaması gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörün hiçbir zaman başarılı olmayacağını belirterek, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azimle, kararlılıkla mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Yerlikaya, teröristlerin Ankara'daki bombalı saldırı girişiminde yaralanan polis memurları Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ı tedavi gördükleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde ziyaret etti.

Polislere "geçmiş olsun" dileklerini ileten, sağlık durumlarına ilişkin bilgi alan Yerlikaya, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı polis memurlarının durumlarının iyi olduğunu söyledi.

"ALİM SON DERECE GURUR DUYDU"

İlk olarak Demirel'i ziyaret ettiğini, yaralı polis memurunun moralinin yüksek olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Ona bir sürpriz hazırladık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızla telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı'mız kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti, dua etti. Alim son derece gurur duydu." diye konuştu.

Demirel ailesi ile de görüştüklerini bildiren Yerlikaya, sonrasında diğer yaralı polis memuru Karataş'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Ailesi Erzurum'dan gelen Karataş'ın da moralinin yerinde olduğunu bildiren Yerlikaya, "Küçük bir operasyon geçirdi. Operasyonunun başarılı olduğunu öğrendik." bilgisini verdi.

"Kahramanlarımızla iftihar ediyoruz." diyen Yerlikaya, vatandaşların alçak saldırının akamete uğratılmasını sağlayan tüm emniyet personeliyle gurur duyduğunu vurguladı.

Yaralı polis memurlarının durumlarının yakından takip edildiğini bildiren Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerce katledilen ve aracı gasbedilen şehit veteriner teknikeri Mikail Bozlağan için bugün Kayseri'de düzenlenen cenaze törenine katıldıklarını hatırlattı.

"6 AYLIK YAVRUSUNU GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM"

Bozlağan'a rahmet, ailesine sabır dileklerini ifade eden Yerlikaya, "Eşini, annesini, 6 aylık yavrusunu görünce çok duygulandım." dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Alçak hain terör hiçbir zaman başarılı olamayacak. Son çırpınışları. Her noktada, yurt içinde-yurt dışında, Savunma Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, MİT, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kararlılığı, cesareti, azmiyle, Allah'ın izniyle onlara dünyayı dar ediyoruz, etmeye devam ediyoruz. İnanarak söylüyoruz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azimle, kararlılıkla mücadele edeceğiz." dedi.

"DNA TESTİ SONUNDA NETLEŞEN O HAİN TERÖRİSTİN KİMLİĞİNİ PAYLAŞTIK"

Ankara'ya bir kez daha "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Yerlikaya, "DNA testi sonunda netleşen o hain teröristin kimliğini paylaştık. Emin olun, netleşen her bilgiyi anında sizlerle paylaşacağız." diye konuştu.

Menfur saldırı girişimi sonrasında İçişleri Bakanlığına geçmiş olsun dileklerini ileten, kahraman polisleri tebrik eden herkese teşekkür eden Yerlikaya, "Aziz milletimizin duaları bizimle olduğu müddetçe, Allah'ın izniyle, güvenlik güçlerimiz sıkıntı çekmeyecek, onları onurlandırmaya, gururlandıramaya devam edecek." dedi.

Bir gazetecinin saldırıya yönelik soruşturmaya ilişkin sorusu üzerine Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

 

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • nedim 6 ay önce Şikayet Et
    mücadele başarılı onu bir kenara yazıyorum.45 yaşındayım,bunu sürekli duyuyorum "son çırpınışar".Artık meclisdekilere (başta chp) ve sivil görünümlülere,sanatçı kisvesindekilere,üniversitelere yuvalanmış hainlere ciddi çökülmesi lazım.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    meclis açıldı emekliye ara zam dedikodusu bile kesildi hani ne oldu bu 3 bakanın hazırladıgı formüller meclis açılınca kanun teklifi ne oluyor emekli yinemi yok sayılıyor.yok sayan yok sayılır zamanı gelince.
    Cevapla
  • VATANSEVER 6 ay önce Şikayet Et
    YILLARDIR AYNI SÖYLEM PKK NIN SON ÇIRPINIŞLARı. Bİ BİTMEDİ GİTTİ ŞU pkk
    Cevapla
  • Cenk 6 ay önce Şikayet Et
    İntihar saldırısı düzenleyen örgüt marjinalleşmiş demektir güçsüz demektir sen terör örgütlerini sinemi sandın bir vuruşta örgüt bitsin istiyon bu alçak saldırıları gösteriyorki son çırpınışları sende destek ol bırak bu mış ayaklarını
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Kızılay'da elinde tabletle gbt yaparlarken, kayseriden gasp edilen araçla Ankara'nın göbeğine kadar gelmeleri ilginç. Normal vatandaşı kırk kere kimlik kontrolüne sokarken, terörist ve kaçak mülteci falansan soran eden yok mu ? Terör riskiolan bir ülkede sınırlar hariç her yer denetleniyor anladığım kadarıyla.
    Cevapla
  • Kızılelma 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Sonuna Kadar yanınızdayız.Rabbim Yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!