CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerine rüşvet operasyonu! 13 tutuklama

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı da yer aldı.

GİRİŞ 02.10.2023 22:57 GÜNCELLEME 03.10.2023 09:27
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Seyhan ve Çukurova belediyelerinde "imar usulsüzlüğü" yapıldığı iddiası üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 60 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 26'sı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 34'ü ise Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

TUTUKLANANLAR ARASINDA ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DA VAR

Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 13'ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 3 şüpheliye ev hapsi verildi. Tutuklananlar arasında eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanoğlun’un da bulunduğu öğrenildi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan polis, adresinde bulunamayan bir zanlıyı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Rüşvetin şifresi: Zeytin! CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki skandal derinleşiyorRüşvetin şifresi: Zeytin! CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki skandal derinleşiyor

CHP'Lİ BELEDİYELERDEKİ RÜŞVET AĞI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Seyhan ve Çukurova belediyelerinde "imar usulsüzlüğü" yapıldığı iddiası üzerine araştırma başlatmıştı. Ekipler 29 Eylül'de yaptıkları çalışmayla çıkar amaçlı suç örgütü oluşumu içinde hareket ederek "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarına karıştıkları gerekçesiyle Çukurova Belediyesi eski başkan yardımcısı, eski imar müdürü ve görevdeki imar müdürü, Seyhan Belediyesi başkan yardımcısı ve imar müdürü ile belediye personelinin de arasında olduğu 60 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Ekipler, zanlıların adreslerinde bulunan 1 kilo 980 gram has altın, 1 kilogram gümüş külçe, piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 100 bin lira olan ziynet eşyası, 11 bin 370 dolar, 5 bin 700 avro, 17 bin 50 lira ve bir tabancaya el koymuş, suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıklarının satışının önlenmesi amacıyla mahkemece şüphelilere ait 112 taşınmaz ve 37 araca yönelik tedbir kararı uygulanmıştı.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Adana 6 ay önce Şikayet Et
    Bu olayın başkanın haberi olmadan yapılması imkansız. Yönetim kademesi için neden birşey yapılmıyor. Acilen bu iki belediyeye kayyum atanmalı.
    Cevapla
  • HHH 6 ay önce Şikayet Et
    CHP'li belediyeler rüşvetin hırsızlığın destanını yazıyor.
    Cevapla
  • Bozkurt 6 ay önce Şikayet Et
    Belediye yerine bu işlere Kaymakam Vali baksa olmuyor mu.Yazık değil mi Milletin parasını çar cur ediyorlar
    Cevapla
  • vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    derhal belediye başkanları da görevden alınmak zorundadır. başkanların haberi ve parmağı olmadan bu iş olamaz.
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    Asıl Zeydan incelenmeli.... PKK ya ciddi kaynak aktarılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki